16 Alimente Detoxifiante Pentru Curele de Slăbire

Alimentele cu proprietăți detoxifiante sunt cele care oferă un impuls important pentru orice dietă de slăbire. Acestea curăță corpul, stinge poftele alimentare, trezesc sistemul digestiv și pregătesc organismul pentru un mod sănătos de a se hrăni. Legumele crude conțin fibre insolubile, ceaiul verde are efect diuretic și antioxidant, iar fructele stimulează întreg tractul gastro-intestinal.

16 Alimente Care Curăță și Slăbesc
16 Alimente Detoxifiante Pentru Curele de Slăbire

16 Alimente Detoxifiante Pentru Curele de Slăbire

Anghinare, avocado și sfeclă 

Anghinarea conține compuși antioxidanți din plante numiți acizi cafeoilchinici, utilizați îndeosebi pentru tratarea bolilor de ficat, întrucât aceștia stimulează fluxul biliar. Bila ajută organismul să digera grăsimile, și fluxul biliar curăță sistemul de substanțele cu potențial inflamator conținute de alimentele grase pe care le ingerăm.

Avocado este o sursă formidabilă de acizi grași mononesaturați care mențin inima sănătoasă. Acest fruct conține de asemenea glutation, un compus care blochează absorbția anumitor grăsimi în intestine, grăsimi care cauzează procesul de oxidare. Avocado este de esențial pentru curățarea ficatului, și pentru întărirea sănătății.

Sfecla este printre puținele plante comestibile care conțin betalains, pigmenți de plante care dau acestei legume culoarea roșie intensă, și care au proprietăți anti-inflamatorii și anti-fungicide puternice. Acești pigmenți sprijină procesul de reparare și regenerare a structurilor celulare, îndeosebi de la nivelul ficatului, care este în sine un centru primar de detoxifiere a organismului.

Broccoli, varză și conopidă

Broccoli este una din legumele crucifere care sunt faimoase pentru proprietățile lor anti-cancerigene și antioxidante puternice. Studiile științifice au arătat că o dietă bogată în legume crucifere reduce riscul de anumite tipuri de cancer. Alte legume crucifere sunt varza și conopida. Varza este renumită pentru capacitatea ei de a curăță tractul digestiv și de a stimula pierderea în greutate.

Păpădie, mărar și fenicul

Rădăcina de păpădie acționează ca un diuretic natural prin creșterea producției de urină, și poate fi consumată sub formă de salată, ceai sau tinctură.

Mărarul și feniculul sunt plante bogate în vitamine și substanțe anti – inflamatorii, cu efecte benefice asupra stomacului. Feniculul este bogat în vitamina C – un antioxidant cu proprietăți antimicrobiene, conține foarte multe fibre, și este extrem de sărac în calorii, ceea ce îl face un aliment ideal pentru curățarea organismului și slăbire.

Ceai verde, lămâie și armurariu

Ceaiul verde este mai bogat în antioxidanți decât orice alt tip de ceai. Cofeina din ceaiul verde oferă de asemenea energie și un efect diuretic. Ceaiul verde ajută la atenuarea stărilor de balonare, contracarând retenția de apă.

Lămâia, la fel ca toate fructele citrice, este bogată în antioxidantul vitamina C.

Armurariul este una din plantele frecvent cercetate de oamenii de știință pentru beneficiile pe care le are asupra ficatului. Armurariul conține un amestec de compuși polifenolici care ajuta celulele hepatice să elimine toxinele din celule de sânge sănătoase.

Ceapă și usturoi

Ceapa și usturoiul sunt membri ai familiei Allium, bogate în alicină și flavonoide care stimulează producția de glutation, unul din cei mai puternici antioxidanți pentru ficat. Ceapa și usturoiul au de asemenea proprietăți antibacteriene și imunostimulatoare puterice.

Iarbă de grâu și iaurt

Iarba de grâu este o multivitamina a naturii, bogată în vitamine, minerale, antioxidanți, clorofilă, fibre, enzime și proteine. Se poate consuma sub formă de suc proaspăt, sau pulbere (cu apă). Sucul de iarba de grâu are un conținut scăzut de calorii și este unul din super-alimentele de top preferate pentru detoxifierea și regenerarea corpului.

Iaurtul care conține probiotice – bacterii sănătoase care fortifică flora tractului gastro-intestinal, stimulează digestia și răspunsurile naturale ale sistemului imunitar. Iaurtul este un super-alimente care poate combate infecțiile. Este un ingredient perfect pentru a adăuga la o băutură detoxifiantă sau smoothie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.