Bicarbonatul de Sodiu Slăbește? Opinii Pro și Contra

Există astăzi o adevărată revoluție a utilizărilor bicarbonatului de sodiu, acest praf “miraculos“ care se poate cumpăra cu 2 lei de la orice alimentară sau farmacie. O mie de utilizări miraculoase sunt puse pe seama acestui ingredient chimic. Unii își pun mai nou întrebarea: “bicarbonatul de sodiu slăbește?”

Bicarbonatul de Sodiu Slăbește? Pro și Contra (sxc.hu)

Bicarbonatul de Sodiu Slăbește? Pro și Contra (sxc.hu)

Bicarbonatul de sodiu este un produs chimic, fiind cunoscut în lumea medicală ca un remediu eficient pentru durerile de stomac, datorită capacității sale de a neutraliza acizii din stomac. Bicarbonatul de sodiu ajută la restabilirea mediului alcalin din corp, și de aceea este atât de bun pentru susținerea funcției digestive. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu nu trebuie considerat un leac real pentru pierderea în greutate, sau pentru tratarea cancerului, așa cum s-a vehiculat în ultima vreme.

Bicarbonatul de sodiu slăbește – Opinii pro

Unii cercetători susțin ideea că bicarbonatul de sodiu slăbește, datorită proprietăților sale alcalinizante. Aceștia argumentează că un organism cu un pH echilibrat va rămâne întotdeauna slab. Conform teoriei lor, toxinele sunt stocate în celulele grase, ca o măsură de protecție a corpului. Și odată ce aceste toxine sunt eliminate din sânge, din cauza restabilirii unui pH alcalin sau adecvat în corp, organismul va începe să elimine și depozitele de grăsime.

Bicarbonatul de sodiu slăbește – Opinii contra 

Pentru a pierde în greutate, nutriționiștii merg pe ideea că trebuie să consumăm mai puțin calorii decât în mod normal. Există mai multe strategii pe care cineva le utiliza pentru a obține acest lucru. Caloriile se pot reduce prin renunțarea la dulciuri și alimente procesate, prin antrenament sau mai multă mișcare fizică pentru a arde caloriile, sau prin ingerarea unei substanțe speciale (cum este bicarbonatul de sodiu) pentru a crește arderea metabolică.

Există o părere greșită că bicarbonatul de sodiu poate ajuta la digerarea mai rapidă a alimentelor din corp, și implicit la pierderea în greutate, prin îmbunătățirea funcției digestive. Bicarbonatul de sodiu nu este implicat în mod direct în procesul de digestie, ci el ajută doar la neutralizarea soluției acide care trece din stomac în intestinul subțire.

Așa cum au arătat studiile, bicarbonatul de sodiu nu crește eficiența proceselor digestive. Mai mult decât atât, nici ideea că putem slăbi și elimina țesutul adipos din corp datorită unei digerări mai bune a alimentelor nu este adevărată. Specialiștii spun că în realitate, lucrurile se petrec taman invers.

Cele mai bune strategii pentru pierderea în greutate pe termen lung nu se bazează pe ingerarea de substanțe care cresc temporar rata metabolică. De fapt, curele de slăbire autentice nu au deloc de a face cu administrarea de suplimente de nici un fel.

Vezi si : Bicarbonat de Sodiu cu Apă – Efecte Secundare și Contraindicații 

Cum putem slăbi corect

Pentru a slăbi, nu trebuie să luăm nici o substanță sau produs miraculos de la farmacie. Trebuie numai să ne străduim să ne facem un obicei de a mânca sănătos, fără prea multe calorii, și să facem mai multă mișcare fizică. Cel mai important beneficiu este că pe măsură ce vom avea mai multă activitate fizică, masa noastră musculară se va întări, și vom fi feriți de depunerile de grăsime nedorite. V

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. miscarea..munca..sportul….astea slabesc…restul e apa de ploaie…..canapeaua nu arde caloriile 🙂

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.