Cura cu Portocale – Slăbire, Remineralizare, Detoxifiere
Portocalele sunt o desfătare pentru fiecare dintre noi în sezonul rece. Dincolo de gustul răcoritor și aromat, portocalele ne oferă o multitudine de beneficii pentru sănătate, datorită conținutului nutritiv bogat. Multe femei consumă portocale zilnic pentru a slăbi și a-și curăța corpul de toxine.
Cura cu Portocale – Slăbire, Remineralizare, Detoxifiere (sxc.hu)
Portocale – Proprietăți
Ca orice alte citrice, portocalele sunt o sursă impresionantă de Vitamina C, prin care susține imunitatea. Pe lângă aceasta, ele mai conțin Vitaminele A și B, calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu și fibre. O portocală conține doar 39 de calorii, și de aceea sunt alimente ideale pentru curele de slăbire.
Portocalele sunt fructe bogate în apă, prin care cresc diureza. Zahărul pe care îl conțin are un grad de absorbție în sânge foarte mare, de aceea consumul de portocale ne dă atât de multă energie. La nivel digestiv, portocalele stimulează sucurile digestive și ajută la normalizarea bacteriilor din intestin.
Pe scurt, portocalele sunt fructe remineralizante, care combat carențele de vitamine ale corpului, digestive, depurative, laxative, antiinfecțioase, anticagerigene și anti-îmbătrânire.
Dieta cu portocale nu este tocmai nouă, ci una foarte veche, de prin anii 1600, atunci când femeile curtezane mâncau câte 10 portocale pe zi pentru frumusețea pielii și a siluetei. Cura cu portocale se poate urma câte 2 zile sau 3 săptămâni.
Cura cu Portocale de 3 Zile
Această dietă nu se ține mai mult de 2 ori pe lună.
Ziua I
Micul dejun: 1 portocală, 100 g de fulgi de ovăz, 100 ml suc de portocale, 1 felie de pâine.
Prânz: 1 portocală, 1 lingură de miere, 100 g de iaurt, 1 bucată se somon cu lămâie și salată verde, 2 felii de pâine cu tărâțe.
Cina: 1 porție de salată de fructe sau fructe de pădure, 1 iaurt degresat și 1 porție mică de ficăței cu ciuperci.
Ziua II
Mic dejun: 100 ml de suc de portocale, 1 ou fiert moale, 1 felie de pâine cu unt .
Prânz: 1 portocală, 1 felie de pâine neagră cu unt, 1 porție de fasole sau soia.
Cina: 1 portocală, 100 g de ananas, 1 iaurt, piure cu morcov, cartofi sau dovlecei înăbușit, și o bucată de carne slabă, fiartă.
Ziua III
Micul dejun: 100 ml suc de portocale, 1 ou, 2 felii de brânză, 1 felie de pâine și pepene galben sau alt fruct.
Prânz: 1 portocală, 1 porție de orez cu carne de vită, fiartă, cu salată de sfeclă și hrean sau altă salată.
Cina: 1 portocală, 1 bucată de piept de pui fiert, cu garnitură de broccoli, varză sau ardei.
Cura cu Portocale de 3 Săptămâni
Această dietă nu se ține mai mult de 2 ori pe an. Este foarte restrictivă, și poate fi dificilă pentru persoanele care obișnuiesc să mănânce mult în timpul zilei. Se poate ține doar câteva zile, în funcție de starea fiecăruia de sănătate.
Săptămâna I
Se consumă câte un kilogram de portocale pe zi. Fructele trebuie împărțite, astfel încât să se mănânce câte o portocală odată la 3 ore. Pe durata curei se pot consuma ouă, carne slabă fiartă și legume înăbușite. Se bea multă apă sau ceaiuri diuretice.
Săptămâna II
Se consumă tot câte un kilogram de portocale pe zi, plus cereale integrale, făcute terci: grâu sau germeni de grâu, ovăz, orz, hrișcă sau mei.
Săptămâna III
Pe lângă kilogramul de portocale pe zi, se vor adăuga în meniu și alte fructe și legume, fierte, coapte la cuptor sau preparate la aburi.
Contraindicații
Portocalele sunt fructe care pot da alergii la persoanele sensibile, sau gastrită, la cei care au probleme cu stomacul.
multumim ptru retetele minunate pe care ni le dati !
Va recomand PENTRU SLABIT CURA CU VISINE ORI cura cu mere autohtone , produse natural cumparate direct de la producatori ; cumparand produse romanesti incurajam economia nationala si apoi la cat de acre si lipsite de gust sunt portocalele pana si maimutele refuza ca sa le manance , motiv pentru care sunt vandute in magazinele mastodont din Romania , care nu fac altceva decat sa vanda produse straine de o calitate indoielnica , sa isi acopere cheltuielile iar profitul sa il exporte ; cumparand direct de la prodcatorii romani dam dovada de patriotism.