4 rețete pentru slăbit, recomandate de Carmen Barcan – rapide, sățioase, delicioase!
Cele patru rețete de slăbit pe care le găsiți mai jos sunt recomandate de Carmen Barcan, îndrăgita nutriționistă care le ajută pe clientele sale să slăbească senzațional.
Carmen gătește foarte bine, după cum mărturisesc toți cei care au lucrat cu ea. Aceștia se declară extrem de încântați de propunerile ei de mese echilibrate, sățioase și nutritive.

Retete slabit Carmen Barcan: Vorbește Lumea
4 rețete pentru slăbit de la Carmen Barcan
Rețetele de mai jos le-a dezvăluit recent în emisiunea „Vorbește Lumea”. Este vorba despre lipii umplute cu diverse ingrediente. Realizatorii emisiunii au ales fiecare câte o lipie, fie savuroasă, fie dulce.
Carmen recomandă lipiile (tortilla) fără gluten, care nu au multă făină și nici multe ingrediente. Se găsesc de regulă la raionul cu produse internaționale. O lipie ar trebui să aibă maxim 100 de calorii.
Glutenul nu face bine sistemului digestiv, nici imunității. Iar făinoasele și carbohidrați rafinați în general contribuie la stocarea grăsimii pe abdomen.
Cine vrea să dea jos burta, trebuie să renunțe la zahăr, la dulciurile nesănătoase și la carbohidrații albi (făină albă, orez alb, cartofi albi, paste albe).
Carmen spune că se pot consuma maxim 2 lipii umplute pe zi. Fiecare porție are în jur de 220 de calorii. Le puteți servi la orice masă, fie mic-dejun, prânz sau cină.
Lipie cu avocado și somon
Puneți lipia pe o farfurie. Adăugați jumătate de avocado și zdrobiți-l ușor cu furculița. Puneți și o bucățică mică de somon (gătit la aburi, la cuptor sau în friteuză). Desfaceți-l puțin în șuvițe cu furculița.
Puneți deasupra câteva frunze de spanac sau rucola. Rulați lipia și consumați-o ca atare. Sau o puteți tăia în jumătate. Această lipie umplută poate fi luată și la serviciu.
Lipie cu brânză, iaurt și stafide
Puneți lipia pe masă. Ungeți-o cu un amestec din brânză de vaci proaspătă (sau cremă de brânză slabă) și iaurt grecesc. Presărați câteva stafide și puțină miere. Rulați lipia și serviți!
Lipie cu pui și ardei
O altă variantă de lipie umplută este cea cu pui (fiert, copt la cuptor, pe grill sau în friteuză). Peste tortilla se pune o frunză mare de salată verde.
Se adaugă puiul desfăcut bucăți și câteva șuvițe de ardei kapia crud sau în oțet. Se mai pot presăra câteva semințe de rodie, pentru aromă și textură. Rulați lipia și serviți!
Lipie cu măr, scorțișoară și nuci
Pe lipie se pun felii sau cubulețe de măr călit cu puțină scorțișoară. Se adaugă 2-3 linguri de nuci mărunțite și se rulează. Se servește ca fel principal sau ca desert.
Citește și – Reguli pentru slăbit care dau rezultate garantat – de la Carmen Barcan
Sursă articol: Vorbește Lumea, Carmen Barcan – Rețete rapide, gustoase și sănătoase: https://www.instagram.com/p/DFsAntiO1Z0/?e=ba52c33d-3319-4f8b-bbb7-5630225ad911&g=5