Ceapa reduce grăsimea de pe abdomen

Articol bazat pe studii științifice

Un vârf de linguriță de pulbere de ceapă pe zi poate optimiza procesul de ardere a grăsimii abdominale. Este concluzia unui studiu apărut în decembrie 2019 în jurnalul „Nutrints”.

Ceapa reduce grasimea de pe abdomen

Ceapa reduce grasimea de pe abdomen

Ceapa reduce grăsimea pe de abdomen 

Grăsimea abdominală – cunoscută și sub numele de „grăsime viscerală” sau „obezitate abdominală” – este cel mai periculos tip de grăsime.

Spre deosebire de grăsimea subcutanată, ea se depune mai în profunzime. Din cauză că înconjoară organe vitale din cavitatea abdominală poate crea probleme de sănătate severe. Persoanele care au multă grăsime pe abdomen au un risc mai mare de boli cardiovasculare și diabet.

Citește și – Ceapa ajută la slăbit, nu o ocoliți! Ajută în obezitate, diabet, boli cardiovasculare

Cercetătorii japonezi au descoperit că pulberea de ceapă reduce grăsimea viscerală în câteva săptămâni. Efectul anti-obezitate al acepei se datorează quercetinei, un antioxidant cu proprietăți farmacologice importante.

Un vârf de linguriță de pudră de ceapă scade grăsimea corporală

Cercetătorii au testat efectele consumului de pudră de ceapă bogată în quercetină asupra grăsimii abdominale.

Nivelul de grăsime viscerală a fost măsurat înainte și după cele 12 săptămâni de studiu, prin computer tomograf.

Rezultatele au arătat că 1/8 linguriță de pudră de ceapa a scăzut semnificativ grăsimea abdominală, însă doar la persoanele cu niveluri mici ale colesterolului HDL. Grăsimea viscerală este direct legată de colesterolul bun. 

Acest studiu sugerează că ceapa bogată în quercetină ajută la prevenirea obezității și îmbunătățește funcția ficatului.

Ceapa conține quercetină și fibre

Quercetina din ceapă are efecte antiinflamatoare, antioxidante și anticancerigene. Intensifică arderea caloriilor și crește nivelul colesterolului HDL, care îmbunătățește starea generală de sănătate.

Quercetina a fost asociată cu îmbunătățirea controlului zahărului din sânge, reducerea inflamației și prevenirea bolilor de inimă.

Citește și – Ceapa scade zahărul din sânge în diabetul 1 și 2 (studii)

Studiile au arătat că acest antioxidant inhibă înmulțirea celulelor de cancer la pulmonar, mamar, cervical, de colon și de prostată.

Ceapa este o legumă hipocalorică, ce dă savoare mâncărurilor. O ceapă medie are doar 44 de calorii.

Fibrele pe care le conține mențin sațietatea mai mult timp și ajută la controlul apetitului și greutății corporale.

Citește și – Transformați cojile de ceapă și usturoi într-o pudră aromată pentru mâncăruri

Surse articol:

1. Nishimura, Mie & Muro, Takato & Kobori, Masuko & Nishihira, Jun. (2019). Effect of Daily Ingestion of Quercetin-Rich Onion Powder for 12 Weeks on Visceral Fat: A Randomised, Double-Blind, Placebo-Controlled, Parallel-Group Study. Nutrients. 12. 91. 10.3390/nu12010091.
2. Diana Buntajova, The seasoning with proven anti-cancer effect that could help burn visceral fat in weeks, Express.co.uk: https://www.express.co.uk/life-style/health/1741558/how-to-lose-visceral-fat-diet-onion-powder-quercetin
3. Linda Tarr Kent, Benefits of an onion a day for weight loss, Livestrong: https://www.livestrong.com/article/272594-benefits-of-an-onion-a-day-for-weight-loss/
4. Nutrition Facts, Podcast: The incredible edible onion: https://www.youtube.com/watch?v=Af9G1gsn1fA&ab_channel=NutritionFacts.org

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.