Gustare dulce pentru cura de slăbire – desert de post fără foc

Cel mai dificil lucru de realizat pentru cineva care vrea să slăbească este să renunțe la dulciuri.

Să se înfrâneze de la prăjituri și alte preparate cu zahăr, carbohidrați și grăsimi saturate care au un gust adictiv.

Gustare dulce pentru cura de slabire

Gustare dulce pentru cura de slabire: Stockking

Există totuși o strategie de a învinge aceste pofte alimentare nesănătoase. Este vorba despre consumul de fructe.

Fructele – desertul premium al naturii

Scopul fructelor lor nu este doar să ne îndulcească, ci și să ne aducă un aport substanțial de fibre și vitamine.

Nutriționiștii recomandă persoanelor care țin cură de slăbire să opteze pentru fructe în locul prăjiturilor clasice preparate cu făină și zahăr.

Fructe proaspete cu indice glicemic mic

Se pot consuma atât fructe proaspete, cât și fructe uscate sau deshidratate. Singura condiție este să le alegem pe acelea care au un conținut redus de glucide.

Cele mai adecvate soiuri pentru curele de slăbire sunt fructele de pădure: căpșunile, zmeura, afinele, coacăzele, dudele, agrișele etc.

Kiwi și categoria citricelor sunt de asemenea indicate. Toate aceste fructe pot fi mâncate ca atare, întregi, sau pot fi adăugate în prăjituri hipocalorice. De asemenea, pot fi pasate și amestecate cu semințe de chia, care le va transforma într-un gem natural, bogat în fibre sățioase.

Fructe uscate binevenite în dietă

Fructele uscate sunt recomandate datorită aportului de fibre și minerale. Puteți consuma prune uscate, stafide, curmale, smochine și merișoare, dar în cantități mici.

Cele mai mari beneficii le obținem când lăsăm aceste fructe deshidratate la înmuiat în apă câteva ore și apoi consumăm inclusiv zeama.

Gustare dulce pentru slăbit, din prune uscate – rețetă

Cristina Caragea are o rețetă simplă pentru persoanele care sunt la dietă. Puneți câteva prune uscate la înmuiat în apă. Scurge-le de apă și pasează-le cu blenderul vertical.

În pasta obținută se adaugă puțină scorțișoară măcinată și/sau cuișoare. Aceste mirodenii inhibă apetitul pentru dulciuri. Mai mult decât atât, scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge după masă.

Serviți pasta de prune uscate obținută pe felii de măr crud. Este un desert delicios, hrănitor și satisfăcător. Fiind foarte dulce, vă va împlini pofta de dulce după câteva guri.

Alte rețete cu prune uscate

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete dulci cu prune, fără zahăr:

Bomboane din prune uscate, mac și cacao – fără zahăr
Tartă din ovăz și prune uscate, fără zahăr
Prune uscate cu nuci, învelite în ciocolată – desert simplu de toamnă!
Prăjitură cu prune, fără zahăr și făină

Prunele uscate mențin sănătatea oaselor și scad scolesterolul

Prunele uscate sunt deosebit de benefice pentru femei, mai ales în perioada de menopauză. Conțin fibre, polifenoli, bor, calciu, cupru, potasiu  fier și vitamina K. 100 g de prune uscate au 38 g de zahăr (glucoză, fructoză, sorbitol).

Studiile au arătat că prunele uscate cresc densitatea masei osoase la femeile postmenopauzale. 10 prune uscate pe zi adăugate la regimul zilnic de calciu și vitamina D cresc considerabil masa osoasă.

Fibrele din prunele uscate încetinesc absorbția zahărului în sânge. Previn constipația și favorizează scăderea colesterolului.

Surse articol:

1. CSID, Despre beneficiile prunelor uscate: https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=943977275665020
2. Cecilia Caragea, Cea mai dulce cură de slăbire: https://ceciliacaragea.ro/stil-de-viata/cea-mai-dulce-cura-de-slabire/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.