Un truc simplu prin care poți scăpa de centimetri din talie

Sunt mulți factori care contribuie la menținerea unei greutăți normale, precum somnul, alimentația, hormonii, mișcarea fizică, stare emoțională și psihică.

Însă atunci când cineva vrea să slăbească, trebuie să își revizuiască în primul rând obiceiurile alimentare. Iar primul lucru la care trebuie să fie atenți este senzația de foame.

Un truc simplu prin care poti scapa de centimetri din talie

Un truc simplu prin care poti scapa de centimetri din talie: Pch.vector

Luke Coutinho, practicant de medicină integrativă din India spune că foamea este în realitate ultimul lucru la care ne gândim. De ce? Pentru că cei mai mulți dintre noi mâncăm fără să ne fie foame.

Când ați simțit ultima dată că vă este cu adevărat foame?

Când ați luat micul-dejun azi dimineață, vă era foame, sau ați mâncat doar din obișnuință? Când ați luat prânzul, vă era foame, sau ați mâncat doar pentru că era „ora mesei”?  Când ați servit cina vă era foame, sau ați mâncat dintr-o altă motivație?  

Răspundeți sincer la aceste întrebări. Și dacă răspunsul este că nu v-a fost realmente foame, înseamnă că acest obicei poate fi corectat.

Foamea biologică și alte „tipuri de foame”

Există o foame biologică și o foame emoțională. Foamea emoțională este dată de o anumită stare sufletească sau de o anumită dispoziție: tristețe, fericire, plictiseală, oboseală etc.

Există și o foame socială. Acest lucru se întâmplă în majoritatea colectivelor, chiar și în școli. Copiilor nu le este foame, însă este „ora mesei” și de aceea trebuie să mănânce.

Foamea fizică este ușor de identificat. Când stomacul începe să chiorăie și să te simți slăbit, abia atunci ți-e foame cu adevărat. Foamea este semnul că organismul are nevoie de hrană, de nutrienți, de energie.

Citește și – Nu mâncați micul-dejun fără să vă întrebați înainte dacă vă e foame – dr. Mihaela Bilic

„Câți dintre voi mâncați doar când apare semnalul de foame?” Unii vor constata, făcând acest experiment, că mănâncă fără să primească măcar un semnal de foame.

Multe persoane au indigestii din cauză că iau masa atunci când nu le este foame și stomacul lor nu au enzimele necesare disponibile să descompună alimentele. Acest lucru pune presiune pe sistemul digestiv, spune Luke.

Începeți să mâncați doar când apare semnalul de foame

Încercați să puneți în practică această strategie de mâine. Propuneți-vă să mâncați doar atunci când vă este foame în mod fizic.

Un alt truc pe care îl puteți face este să așteptați încă 10 minute după ce apare semnalul de foame. Uneori, senzația pleacă, deoarece corpul a fost obișnuit să mănânce la o anumită oră.

Dacă după 10 minute senzația de foame dispare, așteptați până vi se face foame. Dacă după 10 minute foamea nu dispare, mâncați.

Această strategie vă poate ajuta să scăpați de pofta de dulciuri, cafeină și alte pofte alimentare nesănătoase. Da, foamea este o tehnică simplă prin care putem slăbi și învinge poftele alimentare. „Practicarea foamei în mod intențional are efect terapeutic”.

Ascultați-vă corpul și nevoile lui reale

Pentru a putea pune în practică această strategie trebuie să învățăm să ne ascultăm propriul corp și nevoile sale reale.

Citește și – Întrebarea nu este „eu ce mănânc?”, ci „eu de ce mănânc?” Pentru că în nici 30% din cazuri nu mâncăm de foame – dr. Mihaela Bilic

Trebuie să te relaxezi și să gândești înainte de a face ceva. Chiar și înainte de a mânca: ia-ți răgazul necesar să te întrebi dacă ți-e foame. Nu trebuie să mănânci ceva bun doar fiindcă îți place. Mănâncă-l când ai cu adevărat nevoie de acel produs.

Deprinderea de a mânca mai rar

Dacă veți mânca doar când vă e foame, cel mai probabil frecvența meselor se va reduce. Astfel veți căpăta mai multă energie. Iar dacă aveți grăsime abdominală, aceasta va începe să fie consumată.

Așteptând senzația de foame înseamnă de fapt să practici un fel de post intermitent. Organismul se obișnuiește în timp cu ceea ce îi dai. De aceea, urmând această strategie, este posibil ca corpul să se deprindă să mănânce mai puțin.

Citește și – Foamea este ca un mușchi, care trebuie antrenat – sfaturi pentru cei care vor să slăbească de la nutriționistul Mihaela Bilic

Două-trei mese pe zi sunt în regulă, dar nu mai puțin, deoarece nu veți putea lua toți nutrienții necesari dintr-o singură masă.

Dacă în general vă este foame la 1-2 ore, aceasta este din cauză că mâncați prea mult zahăr și carbohidrați.

Aceștia cresc rapid glucoza din sânge și o coboară la fel de repede. De aceea vă este foame așa de des. Dacă vreți să vă fie foame mai rar și să mâncați mai puțin, trebuie să vă îmbunătățiți dieta și să aveți mese mai sănătoase.

Precauții și atenționări

Persoanele bolnave, persoanele care iau medicamente, femeile însărcinate și cele care alăptează, diabeticii și alte persoane cu nevoi speciale s-ar putea să nu poată implementa această tehnică.

Nici persoanele cu hiperaciditate nu vor putea face asta foarte ușor, deoarece foamea crește aciditatea. Dacă răbdați câteva zile, este posibil ca aciditatea excesivă să dispară.

Dar dacă hiperaciditatea este foarte mare, nu așteptați să vi se facă foame. Mâncați mai des.

Sursă articol: Luke Coutinho, A simple trick to handle cravings (and lose inches!): https://www.youtube.com/watch?v=gybYqwEqzHk&ab_channel=LukeCoutinho

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.