Desertul care te ajută să slăbești – doar 3 ingrediente!

Desertul care te ajută să slăbești conține doar 3 ingrediente. Este o budincă de mere, care se prepară foarte simplu.

Nu aveți nevoie de niciunul din ingredientele clasice folosite la budincă sau alte deserturi tradiționale.

Desertul care te ajuta sa slabesti

Imagine cu titlu sugestiv Desertul care te ajuta sa slabesti: Siona Karen

Desertul care te ajută să slăbești

Budinca de mere nu are făină, nici amindon, zahăr, ouă sau lactate.

Conține doar mere și scorțișoară. Se încheagă cu gelatină vegetală agar-agar. Toate aceste ingrediente au un rol important în pierderea în greutate.

Agar este o gelatină obținută din alge marine. Se găsește la magazinele naturiste.

Este nu doar un gelifiant excelent, ci și un produs alimentar foarte sănătos.

Are efecte laxative. Japonezii o numesc „katen” și au chiar o dietă de slăbit cu acest nume, unde agar principalul ingredient.

Secretul acestei alge stă în substanțele sale gelatinoase stimulează intestinele și tranzitul intestinal.

Datorită faptului că mărește sațietatea, poate reduce excesul alimentar. Dr. Marc Bosquet o recomandă în constipații și tulburări glandulare.

Se poate folosi la închegarea piftiei și jeleurilor din fructe sau sucuri în locul gelatinei de origine animală.

Puterea gelifiere este mult mai mare decât a celei animale.

Budincă de mere și scorțișoară – rețetă

Ingrediente

  • 400 g de mere mari
  • 4 lingurițe (16 g) de gelatină vegetală agar-agar
  • 1 linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Curățați merele și tăiați-le bucăți. Puneți-le în vasul robotului cu lama S și mixați până se fac piure.

Transferați pasta de mere într-o cratiță. Adăugați pudra de agar și amestecați cu o lingură de lemn.

Așezați vasul pe aragaz și fierbeți la foc potrivit, amestecând constant.

Cu 2 minute înainte de închierea fierberii, adăugați scorțișoara și omogenizați.

După cele 10 minute de gătit, luați cratița de pe foc. Transferați compoziția într-un bol încăpător.

Introduceți mixerul și mixați pasta timp de 5 minute. Adăugați și 5 linguri de apă și continuați mixarea încă 2-3 minute.

Puteți adăuga în compoziție și alte ingrediente, precum stafide, merișoare, coacăze uscate, bucăți de nuci, migdale, alune etc.

Pregătiți o formă/tavă pătrată cu diametrul de 18 cm. Așterneți hârtie de copt în ea. Lăsați hârtie și pe margini, sa să puteți scoate budinca mai ușor la final.

Transferați compoziția în tavă și nivelați deasupra.

Dați-o la frigider pentru minim o oră, să se închege. De preferat este să o lăsați peste noapte.

Răsturnați tava pe un tocător de lemn. Desprindeți hârtia.

Porționați budinca în bucăți pătrate.

Cei care vor să slăbească, pot consuma această budincă la desert. Înlocuiește alte dulciuri nesănătoase din comerț.

Deși nu are adaos de zahăr alb, budinca este dulce și plăcută la gust, datorită merelor și a scorțișoarei.

Nu are o textură gelatinoasă, precum budincile cu făină sau amidon. Este mai densă, ca o marmeladă, ca o peltea sau ca un baton de fructe.

Alte deserturi fără zahăr

 

Înghețată fără zahăr, din banane și iaurt – doar 2 ingrediente

Prăjitură turcească, fără zahăr și făină – din iaurt și banane 

Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr – doar 4 ingrediente

Surse articol:

1. Fatma’nin Mutfagindan, Pierde greutatea consumând acest dulce – doar 3 ingrediente și incredibil de ușor: https://www.youtube.com/watch?v=C3Ln8YNQLG8&ab_channel=Fatma%27n%C4%B1nMutfa%C4%9F%C4%B1ndan
2. Emedicine Health, Agar: https://www.emedicinehealth.com/agar/vitamins-supplements.htm

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.