Tinctură pentru slăbit din 9 plante – produs românesc

Dieta, plantele medicinale și mișcarea fizică sunt cei mai buni aliați în lupta contra kilogramelor în plus. Pentru a putea slăbi, este nevoie de multă voință și efort personal.

Orice acțiune de scădere în greutate trebuie să pornească de la o restricție calorică, stabilită în funcție de vârstă, greutate, starea de sănătate și activitatea de zi cu zi.

Tinctura pentru slabit

Tinctura pentru slabit

Plante medicinale utile în curele de slăbire

Dieta de slăbit poate fi completată cu anumite suplimente din plante medicinale. Acestea acționează prin mecanisme diverse.

Fitoterapeuții recomandă în curele de slăbire plante cu proprietăți diuretice, depurative, laxative și antiinflamatoare.

Mai precis, aceste plante pot ajuta la pierderea în greutate prin faptul că reduc retenția de apă, accelerează tranzitul intestinal și scad pofta de mâncare.

Nu în ultimul rând, unele plantele pot ajuta la curățarea organismului de toxine și la reducerea concentrației de grăsimi din sânge (colesterol, trigliceride).

Farmaciștii români Ștefan Mocanu și Dumitru Răducanu recomandă în una din cărțile lor câteva plante utile contra obezității: păpădia, crușânul, socul, porumbul și urzicile.

Aceste plante se regăsesc în numeroase produse standardizate, care se pot procura de la magazinele cu profil natural.

Citește și – Tinctură pentru slăbit din soc, păpădie, mesteacăn și alte plante

Tinctură pentru slăbit din 9 plante

Firma românească de produse naturale „Faunus Plant” au realizat o rețetă originală din plante pentru slăbit.

Este vorba despre o tinctură cu efecte diuretice, depurative și laxative, care se numește „Siluetis”. Este recomandată în obezitate și în curele de slăbire.

Tinctura este realizată din 9 plante medicinale, culese din Munții Apuseni și prelucrate manual:

 • rădăcină de boz
 • coada-șoricelului
 • scoarță de crușin
 • frunze de frasin
 • frunze de mesteacăn
 • frunze de păpădie
 • mătase de porumb
 • flori de soc
 • frunze de urzică

Citește și – Ceai dietetic, util în diabet și obezitate

Ce efecte are tinctura

Cele 9 plante acționează în sinergie. Efectul scontat este așadar mult mai puternic, datorită faptului că plantele sunt administrate simultan.

 • stimulează arderea grăsimilor
 • ajută la scăderea colesterolului
 • mărește diureza
 • îmbunătățește digestia
 • reduce apetitul
 • ajută la scăderea în greutate
 • menține greutatea corporală
 • contribuie la detoxifierea organismului

Fiecare din plantele incluse în această rețetă au demonstrat un aport însemnat în ceea ce privește scăderea greutății corporale.

Cum se administrează tinctura

Se recomandă câte 1 linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi. Nu se consumă direct, ci se diluează mai întâi cu 50 ml de apă sau ceai.

Pentru ca plantele să își facă efectului, se recomandă administrarea tincturii pe stomacul gol, sau cu minim 20 de minute înainte de masă.

Autorii acestui produs recomandă efectuarea unei cure de 2-3 luni. Durata de administrare poate fi stabilită însă în funcție de surplusul ponderal și de rezultatele urmărite.

Unde se găsește tinctura pentru slăbit

Tinctura „Siluetis” poate fi comadată de pe site-ul faunusplant.ro, de AICI. O sticluță de 200 de ml. costă 26 de lei. Cei de la Faunus au și un ceai pentru slăbit, care are la bază aceeași formulă de plante.

Contraindicații

Atenție, tinctura „Siluetis” nu este recomandă persoanelor sub 18 ani și femeilor pe perioada sarcinii și alăptării.

Se impune precauție persoanelor cu alergie la oricare din plantele incluse în acest produs.

Cei care au interdicție la alcool trebuie să evite tincturile hidro-alcoolice.

Citește și – 10 plante care te pot ajuta să slăbești

Sursă articol: Ștefan Mocanu, Dumitru Răducanu, Obezitate, Plantele Medicinale – Tezaur Natural în Terapeutică, Editura Militară, București, 1986, p. 232

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.