De ce nu e indicat să te CÂNTĂREȘTI în fiecare zi

Cele mai multe femei se cântăresc aproape zilnic, fapt care le produce un anumit soi de anxietate. Este important să știm care este greutatea noastră corporală și să o ținem sub control, însă trebuie să știm că acel cântar pe care îl folosim în acest scop nu spune totul despre greutatea noastră.

Cântarul nu este un barometru în care putem avea încredere deplină. De pildă, într-o zi, o persoană depune tot efortul de a se menține în formă: face exerciții fizice, urmărește aportul de calorii, mănâncă puțin și sănătos. Însă atunci când se suie pe cântar, acesta arată cu 1 kg în plus.

De ce nu trebuie sa ne cantarim zilnic

Cum se explică acest lucru? Chiar și la persoanele normoponderale, greutatea corporală poate fluctua în medie cu 2,2 kg. Iată de ce cântărirea zilnică îi poate descuraja pe cei care nu știu cum stau lucrurile cu aceste scăderi și creșteri fluctuante ale greutății corporale.

De ce fluctuează greutatea corporală

Greutatea corporală poate varia din cauza mai multor factori, precum hormoni, retenția de lichide în corp sau constipația, susține dr. Leslie Heinberg, director al Enterprise Weight Management.

De aceea este important să înțelegem că uneori, cântarul nu ia în calcul aceste aspecte și nu arată greutatea corporală reală.

Când și cum să ne cântărim

Dr. Heinberg ne sfătuiește să ne urcăm mai rar pe cântar. Să alegem 2 zile din săptămână pentru a ne cântări și să păstrăm acest obicei. Urcați-vă pe cântar în aceleași zile din săptămână, la aceeași oră, cu aceleași haine, pentru a obține date cât mai reale despre greutatea noastră corporală.

Notarea kilogramelor ne poate ajuta să obținem o imagine mai clară asupra greutății noastre corporale. De pildă, dacă observăm că ea rămâne crescută mai multe zile sau săptămâni la rând, înseamnă că ne-am îngrășat cu adevărat.

Cântărirea obsesivă sau verificarea grăsimii corporale în fiecare zi ne poate face viața amară. Dar nu excludeți complet cântărirea, deoarece orice creștere în greutate sesizată din timp ne poate ajuta să facem mai ușor corecțiile necesare.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Cleveland Clinic, Why You Shouldn’t Weigh Yourself Every Single Day: https://health.clevelandclinic.org/why-you-shouldnt-weigh-yourself-every-single-day/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.