Cura de Slăbire cu Lămâie: 3 Diete Sănătoase

Lămâia slăbește, ea este maestrul curelor de detoxifiere şi slăbire. Dietele cu lămâie au apărut prin anii ’90, dar au revenit în atenţia femeilor care îşi doresc astăzi o reconturare frumoasă a siluetei. Dieta Master Cleanse este una din cele mai controversate diete de slăbit care dovedeste ca lamaia slabeste

cura de slabire cu lamaie

Dieta Master Cleanse – Dezavantaje şi pericole

Dieta Master Cleanse este una din cele mai populare cure de slăbire rapidă, care are la bază post şi curăţarea organismului de toxine. Lichidul Master Cleanse conţine suc de lămâie, sirop de arţar, piper cayenne şi apă filtrată. Se beau 6 porţii din această limonadă pe zi, timp de 4-14 zile, în care se poate slăbi până la 10 kg.

Acest program este însă extrem de periculos pentru organism, deoarece prin procesul de curăţare a corpului, sucul de lămâie te debarasează şi de toate vitaminele, mineralele, proteinele, fibrele şi bacteriile bune de care ai nevoie pentru a fi sănătos. Vocile critice spun că dieta Master Cleanse este o dietă de înfometare, în care se poate resimţi o stare de slăbiciune, oboseală, ameţeală, greţuri sau diaree. Acest regim poate slăbi foarte mult imunitatea şi în loc să elimine grăsimea din ţesuturi, poate reduce chiar şi ţesutul muscular datorită înformetării. Mai mult, după o astfel de dietă, există riscuri mari de îngrăşare.

1. Cura de slăbire cu lămâie şi apă

Se bea în fiecare dimineaţă câte un pahar cu apă, în care se stoarce zeama de la o jumătate de lămâie. Pentru efecte mai rapide, se poate bea suc de lămâie pe durata întregii zile. În acest caz, se foloseşte zeama de la o lămâie, dizolvată în 2 litri de apă plată. Sucul de lămâie are un efect curăţitor al apei, iar când ajunge în corp, întăreşte funcţia enzimatică a ficatului, oxigenează sângele, stimulează metabolismul calciului, energizează şi arde kilogramele în plus. Cura cu apă şi lămâie se poate urma de cei care nu au probleme cu stomacul (ulcer).

2. Cura cu lămâie si miere de albine

Combinaţia dintre miere şi lămâie este una extrem de reuşită. Mierea ajută la scăderea colesterolului şi la arderea grăsimilor nocive din corp. Asociată cu suc de lămâie, mierea de albine nu scade nivelul vitaminelor şi a energiei. Dieta cu miere şi lămâie este una pur naturală, recomandată persoanelor supraponderale.

Se bea un pahar cu apă în care s-au dizolvat 2 linguriţde suc de lămâie şi una de miere, dimineaţa, pe stomacul gol. Pentru detoxifierea organismului, amestecul se bea după masă. Se recomandă la fel de bine şi maceratul de 24 de ore preparat din sucul de la o jumătate de kilogram de lămâie şi miere de albine cât cuprinde, într-un borcan de 800 de grame. Din acest preparat se iau câte 3 linguri pe zi, dimineaţa, la amiază şi seara, cu jumătate de oră înainte de masă. Se pot face cure de câte o lună jumate, cu câteva zile pauză între ele. Este bună şi pentru copiii anemici sau slăbiţi.

3. Cura de slăbire cu lămâie 16 zile

Această cură are la bază consumul de suc de lămâie progresiv. Se creşte de la o lămâie pe zi, la 2, 3, 4, până se ajunge la 7 lămâi pe zi în ziua a şaptea. După o pauză de 2 zile, se descreşte cantitatea de suc consumat pe zi, de la 7 lămâi până la o lămâie pe zi. Se bea cu apă sau cu ceai verde. Este o dietă minunată pentru curăţarea organismului de toxine şi de grăsime, dar şi pentru întărirea inimii. Nu se va urma de persoanele care suferă de afecţiuni gastrice. Deci lamaia slabeste

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.