TONIC pentru slăbit, din LEGUME

Alimentele folosite la acest suc au un indice glicemic mic și sunt foarte sărace în grăsimi. Nu conțin deloc colesterol. Sunt totodată sățioase. Sucul rezultat este foarte hrănitor și susține efortul de a slăbi.

Este deosebit de bogat în fibre alimentare, substanțe care stimulează tranzitul, îmbunătățesc digestia, mențin sațietatea și previn supraalimentarea, ajută la eliminarea excesului de colesterol și la prevenirea cancerului de colon.

Suc Pentru Slăbit

Suc Pentru Slăbit

Poate acoperi 231% din doza zilnică recomandată de vitamina K, 180% din doza de vitamina A, 121% din doza de vitamina C, 31% din mangan, 27% din acid folic, 18% din vitamina B6, 15% din magneziu și 8,4% din vitamina B2.

Conține de asemenea cantități moderate de fier, calciu, cupru, vitamina E, vitaminele B1 și B3, fosfor și zinc.

Tonic pentru slăbit – rețetă

Ingrediente

• 1 roșie mare
• ½ morcov
• ½ ardei gras
• ¼ ceapă mică
• ½ tijă de apio
• câteva frunze de spanac
• ¼ lămâie
• 1 ½ căni de apă

Preparare

Apio se găsește în unele supermarketuri. Dacă nu găsiți, o puteți înlocui cu o bucată de rădăcină de țelină, iar spanacul cu varză, conopidă sau broccoli.

Curățați, spălați legumele, tăiați-le bucăți mici și puneți-le în blender. Adăugați apa și mixați circa 1-2 minute, până când toate ingredientele s-au zdrobit și ați obținut un suc cremos și omogen.

Pe lângă faptul că ajută la pierderea în greutate, acest suc cremos este foarte bogat în nutrienți. Datorită conținutului mare de antioxidanți, susține sănătatea oaselor, a pielii și a ochilor.

Morcovul reduce gazele intestinale, ușurează constipația și durerile menstruale, inclusiv iritabilitatea premenstruală, susține sănătatea pielii și îmbunătățește vederea.

Ardeiul gras este bogat în vitamina C. Stimulează metabolismul și circulația sangvină. Ceapa promovează sănătatea inimii, susține sănătatea oaselor și are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare. Roșiile sunt alcalinizante, conțin cantități mari de licopen și potasiu.

Datorită conținutului de luteină și zeaxantină, spanacul protejează vederea, previne cataracta și menține tăria oaselor, datorită calciului și vitaminei K.

Sursă articol: https://www.nutriliving.com/recipes/pound-away-pounds-tonic

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.