Ceaiul Alb – Detoxifiere si Kilograme In Minus

Este cunoscut faptul că ceaiul, în general, este un prieten de nădejde atunci când vine vorba despre sănătate, însă, dacă dorim să urmăm o dietă de slăbire, cel mai bine este să ne orientăm spre ceaiul alb, verde sau negru. Dacă despre ceaiul negru şi verde se ştiu, de obicei, foarte multe lucruri, despre cel alb se discută rareori şi, cu atât mai puţin, când subiectul este cura de slăbire sau detoxifiere.

Beneficiile unei cani de ceai alb  sale asupra organismului nu constau doar în kilogramele în minus, ci şi în întârzierea îmbătrânirii pielii, în strălucirea părului sau în sănătatea unghiilor. Toate acestea se întâmplă, deoarece ceaiul alb are o cantitate foarte mare de substanţe antioxidante în compoziţia sa.

ceai-alb-alege-regim-slabire

 

Ceai alb vs. Ceai negru

Obţinut din planta Camellia sinensis, aşa cum se întâmplă şi în cazul ceaiului negru, acesta este, însă extras din frunze tineri şi muguri verzi. Deoarece au nevoie să crească, planta îndreaptă o mare parte dintre substanţele nutritive spre ele, ceea ce înseamnă că, în ceaiul alb, vor exista mult mai multe decât în ceaiul negru. De asemeni, acesta este lăsat la fermentat o perioadă de timp mult mai scurtă, păstrandu-şi, astfel gustul şi prospeţimea naturală.

Spre deosebire de ceaiul negru, cel alb conţine o cantitate mai mică de cofeină, de doar 15 mg, pentru fiecare ceaşcă, în timp ce primul are o cantitate de 40 mg cofeină. Ceaiul verde conţine 25 mg.

Ceaiul alb şi dieta de slăbire

Împreună cu un regim alimentar sănătos şi echilibrat, ceaiul alb poate face minuni într-o dietă de slăbire. În caz contrar, acesta nu va mai oferi rezultatele aşteptate, obiceiul de a îl bea fiind inutil.

Pentru rezultate optime, este recomandat să consumaţi 3 ceşti de ceai alb în fiecare zi. Ingredientele active conţinute de către acesta vă vor ajuta să obţineţi senzaţia de saţietate mai repede şi să vă astâmpăraţi, astfel, pofta de „ronţăit” dintre mese.

Studiile au arătat că ceaiul alb accelerează procesele organismului şi că încetineşte procesul de formare al depozitelor de grăsime. Din păcate, însă, consumul de ceai alb nu va da rezultate rapide, însă este indicat să îl consumaţi cu regularitate, pentru a vă menţine greutatea dorită.

Ceaiul alb şi detoxifierea

Din motivele prezentate în rândurile de mai sus, ceaiul alb este ideal pentru curele de detoxifiere. Având proprietatea de a reduce nivelul colesterolului din sânge, acesta ajută la circulaţia sangvină, curăţă ficatul de toxine şi „obligă” organismul să funcţioneze la parametrii optimi.

Ceaiul alb şi tenul

Spuneam la începuturile acestui articol că ceaiul alb ajută la obţinerea unui ten sănătos şi luminos. Conţinând de 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât alte tipuri de ceaiuri, acesta previne îmbătrânirea şi protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi.

Iată doar câteva motive pentru care recomandăm consumul regulat de ceai alb, în special în cazul unei diete de slăbire. Odată cu schimbarea anotimpului, sunt necesare anumite practici pentru revigorarea tenului şi a organismului, iar acest extract este ideal pentru a fi folosit în acest scop.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.