Apă cu măr și scorțișoară – ajută la slăbit

Uitați de sucurile dietetice din comerț. Încercați această apă minunată, ușor de preparat acasă, ca o soluție naturală pentru îmbunătățirea metabolismului și nivelului energiei.

Are zero calorii, și susține pierderea în greutate pe termen lung.

Apa cu mar si scortisoara - ajuta la slabit

Apa cu mar si scortisoara – ajuta la slabit

Apă cu măr și scorțișoară – rețetă

Ingrediente

• 1 măr
• 1 băț de scorțișoară
• 1-2 litri de apă filtrată

Preparare

Se taie mărul felii, se adaugă scorțișoara, și se pun într-o carafă. Apa se pune la fiert și apoi se lasă să se răcorească.

Cât este călduță, se toarnă peste feliile de măr și scorțișoară, și se acoperă vasul cu un prosop de hârtie.

Înainte de a o consuma, se lasă să se odihnească 1-2 ore. Apa rezultată se bea pe tot parcursul zilei, sau câte 1 pahar înainte de masă. Păstrați restul cantității la frigider, nu mai mult de 3 zile.

Dacă este vară, folosiți apă rece, și câteva cuburi de gheață. Lăsați apa la frigider 24 de ore, și serviți-o a doua zi.

Beneficii

Adaosul de mere și scorțișoară la apa simplă pe care o bem zilnic ne poate aduce beneficii nebănuite asupra sănătății, între care creșterea metabolismului și scăderea greutății corporale prin eliminarea excesului de lichide din corp.

Scorțișoara a fost studiată îndeosebi pentru capacitatea de a lupta împotriva diabetului, de a reduce colesterolul și durerile de artrită. 

Antioxidanții pe care scorțișoara îi conține ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, având ca efect reducerea poftelor alimentare, în special pentru carbohidrați. Experții susțin că utilizarea scorțișoarei în dietă contribuie de asemenea la controlul secreției de insulină.

Studiile au arătat că doar ½ linguriță de scorțișoară pe zi poate reduce nivelul de colesterol rău și trigliceride.

În plus, este benefică în caz de indigestie.

Merele sunt de asemenea foarte bogate în antioxidanți și flavonoide, inclusiv Vitamina C și complexul de Vitamine B.

Fitonutrienții și antioxidanții conținuți ajută la reducerea riscului de cancer, hipertensiune, diabet și boli de inimă.

Din acest motiv, zicala “un măr pe zi ține doctorul departe” este într-o oarecare măsură adevărată.

Citeşte mai multe despre:

11 comentarii

  1. se poate folosi in loc de betisoare de scortisoara si praf si cat trebui sa folosim?

  2. se gaseşte ceai de mere cu scortişoară

  3. Eu am incercat timp de 10 zile si o data la fiecare patru zile am schimbat merele si scortisoara si nu a mers deloc. Ce sa fac?

  4. Bună,miaș dori mult să încep aceasta reteta dar am fetița de 6 luni și alăptez și nu știu daca pot să încep,adică vă rog sami spuneți daca afectează cu ceva laptele matern!!vă mulțumesc și astept raspuns

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.