OȚETUL ajută la reducerea GRĂSIMII abdominale

Oțetul de mere este unul din cele mai popularizate remedii pentru slăbit. Din fericire, studiile au arătat că nu este doar un mit.

Acest preparat natural are numeroase beneficii pentru sănătate, de la scăderea colesterolului și îmbunătățirea sănătății sistemului cardiovascular, până la combaterea bacteriilor și eliminarea excesului ponderal.

Otetul de mere ajuta la slabit

Oțetul este folosit de secole în scop medicinal. Prin anul 420 Î.Hr., Hipocrate îl recomanda ca leac pentru răni. Studiile recente au confirmat că acest produs din mere poate ajuta inclusiv la topirea grăsimii corporale.

Oțetul reduce grăsimea abdominală

Oțetul conține acid acetic, un acid gras de lanț-scurt care suprimă acumularea de grăsime în corp. Un studiu clinic realizat de japonezi a arătat că un consum zilnic de oțet de mere poate fi util în reducerea obezității.

Participanții, care au fost împărțiți în 3 grupuri, aveau aceeași greutate corporală, același indice de masă corporală și aceeași circumferință a taliei la începutul studiului.

Citește și OȚETUL de MERE – beneficii și contraindicații

Studiul a durat 12 săptămâni, timp în care subiecții au trebuit să bea zilnic o băutură de 500 ml care a conținut fie 15 ml de oțet de mere, fie 30 ml de oțet, sau nu a conținut deloc oțet.

Rezultatele au arătat că grupurile care au consumat oțet au prezentat scăderi semnificative a greutății corporale, a indicelui de masă corporală, a grăsimii abdominale (viscerale), a circumferinței taliei și a nivelului de trigliceride.

Oțetul de mere îmbunătățește metabolismul

Un studiu pe animale a arătat că acidul acetic din oțetul de mere stimulează metabolismul. Mai exact, acesta activează o enzimă (AMPK) care crește rata de ardere a grăsimii corporale și reduce producția de grăsime și zahăr în ficat.

Oțetul suprimă apetitul

Cercetări mai noi au arătat că oțetul acționează și ca un inhibitor al apetitului. Două studii publicate în European Journal of Clinical Nutrition și în Journal of the American Dietetic Association au raportat că persoanele care consumă oțet la o masă bogată în carbohidrați ingerează cu 200-275 mai puține calorii pe zi.

Administrat în cantități mici, oțetul atenuează creșterea zahărului di sânge după mese prin reducerea răspunsului glicemic cu 20-40%. Un nivel stabil de energie înseamnă mai puține pofte nesănătoase, mai ales pentru dulciuri și gustări procesate.

Un studiu mai recent a arătat că oțetul suprimă centrele hipotalamice care controlează apetitul și care pot reduce aportul de alimente.

Unii cercetători sunt de părere că efectul se sațietate se datorează gustului acru al oțetului, care taie pofta de mâncare.

Citește și OȚETUL de MERE – un produs-miracol pentru CASĂ și SĂNĂTATE (imunitate, pierdere în greutate, colesterol, diabet, dezinfecție)

Cum să consumi oțet pentru a slăbi?

Oțetul singur nu te va ajuta să slăbești. Trebuie să îl incorporezi într-o dietă sănătoasă și să faci și mișcare fizică.

Pentru a elimina din grăsimea de pe burtă, trebuie să consumi cel puțin 2 linguri (30 ml) de oțet pe zi.

Atenție, oțetul este foarte acid și poate irita gâtul și esofagul și eroda dinții. Adăugați-l în alte băuturi, sau amestecați 1 lingură cu 230 ml de apă.

Ca să nu vă fie greață de la oțet, consumați-l înainte sau la masă. Îl puteți asocia cu ulei de măsline și folosi ca sos pentru salate.

Cumpără de aici:

[wcepe_products ids= ‘10088, 10093, 10085, 52948 button=’Cumpără aici’]

Sursă: Jami Cooley, Apple Cider Vinegar for Weight Loss: Does It Work? University Health News Daily: https://universityhealthnews.com/daily/nutrition/apple-cider-vinegar-for-weight-loss/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.