DIETĂ de slăbit cu ROȘII – 2 versiuni (+ meniuri)

Roșiile se numără fără îndoială printre fructele favorite ale verii. Da, roșiile sunt, din punct de vedere al structurii lor biologice, definite ca fructe, deși noi le consumăm ca legume.

Sunt atât de versatile, încât pot fi incluse în numeroase rețete, de la aperitive reci și salate, până la supe, tocănițe și alte mâncăruri gătite.

Dieta de slabit cu rosii

Ce ați spune despre o dietă pe bază de roșii? Este un plan de 5 zile cu care puteți slăbi într-un ritm sănătos. Înainte de a vă prezenta planul propriu-zis de mese, trebuie să rețineți câteva reguli de bază.

Reguli în dieta cu roșii

1. Este important să folosiți roșii proaspete. Prin coacere sau prăjire, roșiile își pierd cei mai mulți nutrienți. O alternativă mai sănătoasă ar fi să le fierbeți la foc mic. Studiile au arătat că fierberea determină creșterea nivelului de licopen (un antioxidant puternic regăsit și în pepenele verde).

2. Spălați-vă pe dinți după fiecare masă. Roșiile conțin anumiți acizi care pot eroda smalțul dentar și provoca daune. Pielița roșiilor poate rămâne între dinți mult timp, fapt care crește riscul ca acidul să afecteze dantura.

3. Nu mâncați roșii în exces. Deși sunt sănătoase, trebuie consumate în cantități limitate.

Există 2 variante ale dietei cu roșii. Una din ele este mai riguroasă, iar a doua mai ușoară.

Dieta cu roșii nr. 1

Această dietă presupune un consum mai mare de roșii și un aport mai mic de alte alimente și de calorii. Se preconizează că o persoană care ține această cură poate slăbi în jur de 1-3 kg în doar 5 zile. Trebuie să știți însă că orice scădere în greutate rapidă nu este recomandată, nici nu este sănătoasă.

Organizația Mondială a Sănătății spune că o persoană nu trebuie să slăbească mai mult de 10% din greutatea sa corporală totală în 6 luni. Cu toate acestea, persoanele supraponderale sau extrem de obeze pot încerca această dietă pentru rezultate mai rapide.

Meniuri pe 7 zile

LUNI:

Mic-dejun: 1 felie de pâine prăjită cu cremă de brânză și 1 măr mediu
Prânz: salată din 350 g de roșii, 150 g de brânză, 1 lingură de ulei de măsline și mirodenii (ex. busuioc, oregano, cimbru); se lasă să stea la rece 20 de minute pentru a-și dezvolta aromele
Gustare: 1 manadarină
Cină: 400 g de roșii, 3 morcovi medii și 75 g de ciuperci pe gril/grătar

MARȚI:

Mic-dejun: 250 g de iaurt amestecat cu fulgi de ovăz
Prânz: salată din 400 g de roșii, amestecate cu ceapă, castraveți, măsline negre, ulei de măsline, suc de lămâie și mirodenii
Gustare: 2 banane
Cină: supă de roșii cu merluciu fript (se călește puțină ceapă în ulei, apoi se adaugă 400 g de roșii și 450 ml de apă și se gătesc 15 minute; se poate servi o bucată mică de merluciu cu supa de roșii)

MIERCURI:

Mic-dejun: 2 felii subțiri de pâine integrală unse cu miere
Prânz: tortilla cu roșii (200 g de roșii amestecate cu 300 g de ciuperci se călesc în tigaie, apoi se adaugă 2 ouă bătute cu 3 ml de apă minerală; este gata când amestecul s-a închegat; se așază între 2 felii subțiri de pâine integrală sau prăjită și se servește)
Gustare: 60 g de orez gătit și 250 ml de suc de roșii
Cină: 400 g de roșii și 150 g de carne de pui fiartă sau pe grătar/gril

JOI

Mic-dejun: 1 felie de pâine prăjită cu 1 felie de șuncă, și 1 mandarină
Prânz: salată din 500 g de roșii, 90 g de ardei gras verde și 100 g de brânză feta
Gustare: 1 felie de pâine integrală cu 1 felie de carne de curcan și 1 roșie mare
Cină: 2 roșii mari scobite și umplute cu 90 g de orez fiert și 45 g de brânză

VINERI:

Mic-dejun: 125 ml de suc de roșii și 1 pară
Prânz: 400 g de roșii, 30 g de brânză și 1 mână de salată verde
Gustare: 4 morcovi medii
Cină: 200 g de roșii gătite cu 115 g de cartofi și 50 g de morcovi; cu supa obținută se poate servi o felie subțire de pâine integrală.

Dieta cu roșii nr. 2

A doua versiune a dietei este mai ușoară. Nu schimbă cu nimic alimentația obișnuită, cu excepția faptului că se adaugă 1 litru de suc de roșii pe zi, la anumite intervale de timp:

• 150 ml de suc de roșii dimineața, imediat după trezire
• 150 ml de suc de roșii înainte de micul-dejun
• 150 ml de suc de roșii înainte de prânz
• 150 ml de suc de roșii înainte de cină
• 150 ml de suc de roșii înainte de culcare

Sucul de roșii accelerează pierderea în greutate și reduce procentul de grăsime, mai ales din jurul burții. Femeile care consumă în mod regulat suc de roșii, pot pierde în jur de 2,5 cm. din talie și circa 1-2 kg în 3 luni.

Dieta cu suc de roșii este recomandată celor care au un exces de grăsime la nivelul abdomenului și celor care vor să slăbească într-un ritm mai lent, moderat.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Sursă: Pharmacy Book, Tomato diet – meal plan: https://pharmacybook.net/tomato-diet/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.