„DIETA MINUNE” – slăbești mâncând ORICE, dar la ORE FIXE

Dieta minune este o dietă popularizată de jurnalista și actrița Anca Bejan, care în circa 2 ani a ajuns de la o siluetă zveltă, normală, la 120 de kilograme, atingând pragul de obezitate morbidă

A hotărât să meargă la nutriționistul Alin Popescu, care a sfătuit-o să mănânce la ore fixe, apoi să încerce să reducă porțiile, iar în ultimă fază să umble la calitatea alimentelor. A început să mănânce la ore fixe, și în câțiva ani a slăbit în mod spectaculos 60 de kilograme.

Dieta minune

Ce este dieta minune

Dieta minune nu este o dietă în care trebuie să respecți reguli legate de calorii și carbohidrați, să cântărești mâncarea sau să te abții de la lucrurile care îți plac.

Este mai degrabă un stil de viață care ne re-învață să mâncăm normal. Mai precis, dieta constă în 3 mese principale și 2 gustări pe zi, la ore fixe: 7:00, 10:00, 13:00, 16:00 și 19:00.

Aceste ore nu sunt stabilite în mod întâmplător, ci după ritmul natural de digestie. Organismul are nevoie de 3 ore (cel puțin 2 ore jumătate) pentru a digera mâncarea consumată și pentru a ajunge din nou în faza inițială (plată).

Acest ritm al meselor activează metabolismul în mod natural

S-a constatat că senzația de foame apare în mod natural odată la 3 ore. Atunci când respectăm cele 3 ore de pauză între mese sau gustări, corpul începe să funcționeze după acest ritm natural. Astfel se activează metabolismul și ceea ce mâncăm nu se mai depune.

Această ritmicitate a meselor este specifică copiilor mici și este cea mai sănătoasă. Din păcate, mulți dintre noi pierdem acest mod natural de a mânca în drumul nostru spre maturitate.

Anca Bejan spune că organismul nostru a fost creat de Dumnezeu să funcționeze perfect. El are un instinct de supraviețuire foarte bun. De aceea, în lipsa unui program precis de mese, nici digerarea alimentelor, nici asimilarea nutrienților nu se pot realiza corect.

Mai mult, când mâncăm haotic sau neregulat, corpul își ia măsuri de precauție și face provizii, pentru că nu știe când va mai primi de mâncare. Când mâncăm regulat, corpul știe că primește în fiecare zi mâncare la aceleași ore și de aceea nu mai are nevoie să facă depozite (de grăsime), ci consumă tot ce primește.

Chiar dacă după 3 ore nu ne este foame, trebuie să mâncăm ceva, oricât de mic, la ora indicată, pentru a crea această stare de regularitate și normalitate care previne îngrășarea.

Aceasta este întreaga filozofie din spatele acestei diete. Orice ciugulim în acele 3 ore în care stomacul trebuie lăsat să-și facă treabă, îngrașă în mod negreșit.

Această dietă nu este recomandată numai celor care vor să slăbească, ci și celor care au un stil de viață dezordonat și mănâncă haotic, non-stop sau când și când. Slăbitul este un „bonus” al acestei diete, spunea autoarea.

Anca bejan – dieta minune

Anca Bejan consideră că este dreptul fiecărei persoane să afle acest mod natural de a mânca și a de a slăbi, și de aceea o perioadă lungă de timp a postat această dietă pe Internet pentru a fi la dispoziția oricui.

Cea mai ușoară dietă de slăbit. Oricine o poate ține

Recent, Anca Bejan a scris o carte care se numește „Dieta minune”, în care își împărtășește experiența ei personală cu această dietă, ce a învățat pe parcurs și alte sfaturi utile.

Autoarea primește zilnic mesaje de la cei care au început dieta minune, iar principalele beneficii raportate sunt reglarea digestiei și reducerea senzației de balonare. Scăderea în greutate apare treptat, dar rezultatele se văd și se simt după prima săptămână de mâncat la ore fixe.

În cadrul acestei diete se poate mânca orice, în limita bunului simț, atâta timp cât se respectă cele 5 ore fixe de masă. Dacă nu sunteți foarte matinal, puteți începe dieta de la ora 10:00. Pentru a putea mânca la toate orele indicate, este bine să aveți la voi ceva de mâncare tot timpul (o banană, un iaurt, fructe etc). 

Între mese se poate bea apă sau ceai și cafea, neîndulcite. Cine vrea să bea cafea cu lapte sau zahăr, sau să consume o bomboană, trebuie să o facă la masă, și nu între.

La prima gustare a zilei (ora 10:00) se pot consuma fructe. Este indicat ca după ora 18:00 să nu se mai consume carbohidrați.  Este cu siguranță cea mai ușoară dietă de slăbit pe care o puteți încerca. 

Fotografii cu Anca după și înainte de dietă puteți găsi pe Internet. O puteți vedea în multe emisiuni în care vorbește despre principiile acestei diete.

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.