Dieta „Fix la fix” – slăbești garantat cu 5 mese pe zi la ore fixe

Dieta „Fix la fix” se numește așa deoarece mesele se iau întotdeauna la ore exacte. Se mănâncă la un interval de 3 ore distanță între mese. Cei care urmează această dietă au așadar 3 mese principale pe zi și 2 gustări.

Este o dietă bazată pe un principiu extrem de important pentru menținerea sănătății și a unei greutăți corporale optime: echilibrul.

Dieta fix la fix – reguli, principii, beneficii

Dieta „Fix la fix” este echilibrată în ceea ce privește numărul de mese zilnice și pauzele dintre mese. Fără îndoială, un organism care primește hrană în mod haotic, când mai mult, când mai puțin, când toată ziua, când deloc, este un organism dezechilibrat.

Când ne vom deprinde să mâncăm organizat, după un program bine stabilit, vom obține reglarea funcțiilor importante din corp, inclusiv a hormonilor.

Cine a creat dieta „Fix la fix”

Probabil că ați auzit despre această dietă pe diverse platforme de socializare, în special în grupuri. Este urmată astăzi de numeroase femei, dar și de bărbați, care vor să se debaraseze de excesul de kilograme acumulate din cauza unei alimentații nesănătoase și excesive.

Dieta „Fix la fix” a fost creată de un antrenor de fitness din Mexic, pe nume Jorge Cruise. Acesta a descoperit că scăderea în greutate se poate realiza prin stimularea metabolismului. A ajuns la concluzia că mâncatul din 3 în 3 ore este cel mai eficient mod de a slăbi, deoarece stomacul are nevoie de un repaos de 3 ore pentru a-și reveni.

Așa s-a născut dieta „Fix la fix”, care este bazată de 3 mese principale și 2 gustări. Dieta începe la prima oră a dimineții și se încheie la ora 19:00.

Ea a devenit cunoscută și la noi prin Mirela Retegan, care a început să țină această dietă undeva prin anul 2016 și să o popularizare prin intermediul unui grup pe Facebook.

Principiile dietei „Fix la fix”

Iată ce spune Mirela Retegan despre această dietă:

„Mănânc orice dar nu oricând. Mănânc orice dar nu oricât. Mănânc orice, oriunde, cu oricine”.

Această dietă nu se axează pe „ce” mănâncă cel care vrea să slăbească, ci pe „când” mănâncă. Ea nu are reguli stricte în ceea ce privește excluderea sau includerea anumitor alimente. O persoană care ține această dietă poate mânca aproape orice, cu condiția să respecte cele 5 mese zilnice, servite la intervale de 3 ore între ele.

Prima masă se servește la cel puțin 30 de minute după trezire. Nici o masă nu trebuie să depășească 20 de minute. între mesele stabilite nu se consumă nimic (se poate bea apă, ceai sau cafea fără zahăr).

Alcoolul, cafeaua cu lapte și zahăr trebuie servite ca o parte a mesei și nu ca gustări. Nu mâncați în cantități mai mari decât aveți nevoie.

Cum se ține dieta „Fix la fix”

Deși nu este o dietă restrictivă, se recomandă totuși o alimentație cât mai naturală și sănătoasă, bazată pe fructe, legume, verdețuri, cereale integrale, nuci și semințe. Nu mâncați mai mult decât aveți nevoie.

Se vor evita pe cât posibil alimentele care dăunează nu numai siluetei, ci și sănătății: prăjeli multe, sosuri cu făină (rântaș), dulciuri ambalate din magazine, produse de patiserie, băuturi acidulate îndulcite, dulceață cu mult zahăr, produse bogate în grăsimi hidrogenate.

Ora 7:00 – micul-dejun

Micul dejun din dieta „Fix la fix” este masa la care se mănâncă cel mai mult și consistent. Se pot mânca ouă, lactate, carne, legume, cereale, pâine.

Ora 10:00 – gustare

La prima gustare a zilei se pot consuma fructe proaspete, uscate sau oleaginoase (banană, măr, fructe de sezon, nuci, semințe, migdale), prăjituri de casă fără mult zahăr, ciocolată (amăruie, sau fără mult zahăr), ceaiuri îndulcite.

Ora 13:00 – masa de prânz

La masa de prânz se poate consuma o ciorbă, o mâncare gătită (preferabil fiartă), o pizza de casă, o friptură cu garnitură de legume sau cereale.

Ora 16:00 – gustare

Orice considerați gustare. Se pot consuma și fructe, dar este mai bine ca acestea să fie servite în prima parte a zilei.

Ora 19:00 – cina

Ultima masă a zilei este la o oră mai devreme deoarece metabolismul încetinește după ora 18:00. De aceea este indicat să mâncați ceva ușor, care nu îngreunează stomacul și procesele digestive.

Puteți opta astfel pentru o salată de legume sau verdețuri, pește sau carne slabă. La cină se mănâncă mai puțin decât la micul-dejun.

La ora 19:00 se încheie mesele zilei. După această oră evitați bucătăria și alte surse de stimulare vizuală sau olfactivă.

Beneficiile dietei „Fix la fix”

Pe lângă faptul că garantează o scădere în greutate graduală și sănătoasă, dieta „Fix la fix” are mult mai multe beneficii:

– accelerarea ratei metabolice
– reglarea lanțului glicemic
– reglarea apetitului extremist
– reducerea poftelor alimentare
– îmbunătățirea digestiei

Cumpără de aici suplimente pentru slăbit:
[wcepe_products ids= ‘4569, 7052, 11086, 11091′ button=’Cumpără aici’]

Surse:

1. Life.ro, Dieta fix la fix: https://life.ro/dieta-fix-la-fix/
2. Mirela Retegan, Principiile Fixului, Fix la fix: https://fixlafix.com/principiile-fixului/
3. Mirela Retegan, Fix la fix! http://mirelaretegan.ro/slabeste-cu-mine/fixul-care-iti-schimba-viata-id1030.html?fb_comment_id=1215421975251388_1560649020728680

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.