Distribuția GRĂSIMII la femeile cu silueta „ARDEI GRAS” – dr. Mihaela Bilic

Am văzut în articolele precedente care sunt caracteristicile femeilor cu silueta în formă de „măr” și „pară”, factorii de risc asociați și predispoziția spre îngrășare sau de acumulare a grăsimii în anumite zone ale corpului.

Totodată, am prezent regulile alimentare și sfaturile legate de stilul de viață care sunt recomandate în cazul lor pentru a pierde mai ușor în greutate.

Femeile cu silueta ardei gras

Femeile cu corpul în formă de „ardei gras” sunt considerate cele mai avantajate. De ce? Pentru că ele au câte puțin din fiecare tip de siluetă. În cazul lor, luarea în greutate nu crește riscul de anumite boli.

Citește și Femeile cu CORPUL în formă de MĂR (talia mare) au un risc mai mare de ATAC de CORD

Factorii genetici au un rol important în ceea ce privește modul în care corpul acumulează și stochează grăsimea. Ea nu este aproape niciodată distribuită în mod egal. Unele femei au mai multă grăsime în zona abdomenului, altele în zona șoldurilor, a coapselor, a brațelor sau a picioarelor.

La femeile cu corpul în formă de „ardei gras”, surplusul ponderal nu se depune doar în anumite zone. Dimpotrivă, greutatea corporală va crește peste tot la fel.

„Cu alte cuvinte, dacă vă îngrășați, se vor rotunji uniform toate zonele, de la sâni la abdomen, dar și șoldurile și coapsele”.

La femeile cu silueta „ardei gras”, grăsimea este distribuită în mod echilibrat. Totodată, excesele alimentare nu se văd imediat, iar dacă se începe o cură de slăbire, rezultatele apar neîntârziat.

Dr. Mihaela Bilic le avertizează însă pe femeile din această categorie să își protejeze pe cât pot silueta, deoarece lucrurile se pot schimba în timp și genetica nu va mai ține cu ele. Prea multe diete de slăbit pot modifica compoziția corpului, provocând încetinirea metabolismului și implicit luarea în greutate.

Citește și Cum pot SLĂBI femeile cu silueta „PARĂ” – dr. Mihaela Bilic

Probabil vă întrebați dacă forma corpului cu care ne-am născut poate fi modificată. Hormonii au un rol important în acest sens. Stresul poate declanșa eliberarea hormonului cortizol, care este asociat cu depunerea de grăsime în jurul organelor vitale din regiunea abdominală (obezitate abdominală).

Estrogenul și progesteronul – hormonii eliberați de organele sexuale pot determina de asemenea modul în care corpul stochează grăsimea. Excesul de estrogen duce de regulă la depozitarea grăsimii în partea abdomenului inferior.

Cumpără de aici suplimente care ajută la arderea grăsimii:
[wcepe_products ids=’10759, 4569, 11103, 4601′ button=’Cumpără aici’]

Surse bibliografice:

1. Dr. Mihaela Bilic, Forma „Ardei Gras”, Editura Curtea Veche Publishing, București, 2015, p. 28
2. Healthline, „What Are the Most Common Body Shapes? Overview”: https://www.healthline.com/health/women-body-shapes

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...
Loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.