Cura de slăbire de 3 zile prin care pierzi 4 kg. – dr. Iulia Preda

Scăderea în greutate reprezintă una din cele mai mari provocări pentru femei și bărbați deopotrivă. Dificultatea constă în faptul că pentru a slăbi este nevoie de un efort susținut și de multă voință.

Totodată, calitatea alimentelor pe care le găsim în comerț nu ne ajută în acest demers. Dimpotrivă, hormonii care sunt injectați în numeroase produse, adaosul considerabil de zahăr rafinat, aromele, potențatorii de gust și alți aditivi nocivi ne împiedică să slăbim și totodată să ne menținem sănătoși.

Cura de slăbire de 3 zile

Dietele extremiste nu sunt nici ele cea mai bună soluție, cu atât mai mult pe termen lung. Doctorul farmacist Iulia Preda recomandă o cură scurtă de slăbire. În cele 3 zile cât ține dieta, se pot pierde până la 4 kilograme.

Autoarea susține că acest regim nu propune o înfometare sau un efort foarte mare din punct de vedere al înfrânării de la mâncărurile care ne fac plăcere.

Este vorba despre o dietă bazată pe lichide. Nu se consumă doar lichide, ci, mai exact, se înlocuiește una sau două din mesele zilei cu preparate apoase, lichide. Din această categorie fac parte supele, sucurile, smoothie-urile, ciorbele etc.

Dr. Preda ne dă și un mini-exemplu de meniu pe care îl putem adopta într-o zi.

_____________________________

• La masa de dimineață:

– 2 ouă fierte sau făcute omletă, cu roșii sau ciuperci la grătar;
– 50 g de fulgi de ovăz înmuiați în apă caldă cu fructe proaspete sau uscate; fructele uscate se pot înmuia odată cu ovăzul;
– 1 păhărel de iaurt cu fructe uscate (stafide, curmale, caise uscate, coacăze negre etc.).

• La masa de prânz:

– 1 salată de legume cu 100 g de ton (creveți sau somon);
– 200 g de cartofi copți și 2 linguri de salsa;
– salată de legume cât mai multă;
– 50 g de pate (fără multe grăsimi) servit pe 3-4 biscuiți crocanți, uscați (crackers).

• La masa de seară:

– 100 g de somon făcut la grătar cu legume;
– 50 g de paste (integrale) cu 200 g de sos (din roșii, ciuperci, ardei gras și ceapă);
– 100 g de pui la grătar, cu legume.

__________________________

Aceasta este dieta normală, în care puteți face unele modificări, conform celor spuse mai sus. Și anume, se înlocuiește una sau două din mesele zilei cu o masă lichidă. Vă puteți inspira din exemplele de mai jos:

suc de sfeclă roșie (1 buc.), mere verzi (2 buc.), castravete (1 buc.) și apio (2 tulpini); alimentele se storc, iar sucul obținut se servește imediat; nu conține calorii, în schimb este bogat în vitamine și antioxidanți;

supă – cartofi (2 buc.), ceapă (½ buc.), năsturel sau altă verdeață (2 legături), supă de pui (600 ml); se fierbe bine și se pasează sub forma unei supe creme;

smoothie din struguri, afine și alte fructe boabe (4 mâini), banană (1 buc.), iaurt (1 păhărel) și gheață (2-3 cuburi), lapte – opțional; toate ingredientele se mixează cu ajutorul blenderului.

Sucurile și smoothie-ul se pot servi dimineața, la micul-dejun, sau seara. Supa se poate servi la prânz.

__________________________

Sursă: In stilul meu.ro, Specialista Iulia Preda recomanda dieta de 3 zile care face minuni! https://instilulmeu.ro/specialista-iulia-preda-recomanda-dieta-de-3-zile-care-face-minuni/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


3 comentarii

  1. Pt.cei care isi permit …somon fructe.de mare….

  2. Și dacă o ții exact cum zice în rețea fără să înlocuiești una dintre mese nu slabesti… 🤔🤔🤔🤔😁😁😁,?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.