3 REȚETE de SLĂBIT recomandate de doctorul nutriționist Waerland

Doctorul Are Waerland și soția sa Ebba au fost doi nutriționiști faimoși care au condus o clinică din Suedia. Aceștia erau de părere că un organism bolnav poate fi vindecat prin restabilirea ritmului său biologic normal.

Dr. Waerland a suferit el însuși de numeroase probleme de sănătate în copilărie și în adolescență: dureri de cap, memorie slabă, guturai, tulburări stomacale cronice și constipație

Dr. Are Waerland

Din cauza unei boli abdominale severe, a fost nevoit să renunțe la studiile sale în filozofie și să studieze medicina.

Inspirându-se dintr-o carte scrisă de Alexander Haig și din dieta popoarelor Hunza, a devenit vegetarianSimptomele sale au dispărut în trei ani de zile, iar reușita a pus-o pe seama dietei crude.

A lucrat mai mulți ani în Londra împreună cu oameni de știință, realizând experimente în medicina nutrițională.

Soția sa era de asemenea foarte bolnăvicioasă. Și-a petrecut primii 40 de ani prin spitale și senatorii. În anul 1940 a citit o carte scrisă de Waerland, și urmând recomandările sale, și-a recăpătat treptat sănătatea

L-a cunoscut în anul 1944 și s-au căsătorit doi ani mai târziu. Au deschis primul sanatoriu în Suedia în anul 1950 și au creat o dietă de detoxifiere pe bază de alimente alcalinizante.

Deși a fost gândită inițial mai mult ca o măsură de prevenire a bolilor, în practică s-a dovedit a fi eficientă asupra bolnavilor. Dieta Waerland de detoxifiere și alcalinizare a fost aplicată cu succes în 40 de clinici care s-au deschis în Europa. 

Dr. Waerland era de părere că consumul de carne, pește și ouă duce la cancer și multe alte boli, din cauză că aceste alimente produc aciditate în organism și bacterii de putrefacție.

_______________________________________________________________________________________________________

Micul-dejun Kruska

Dieteticianul Waerland recomanda ca pacienții săi să își înceapă ziua cu un mic-dejun ușor, digerabil, care să stimuleze eliminarea toxinelor acumulate în sânge. O masă prea consistentă la prima oră a dimineții ar putea afecta tranzitul intestinal și întrerupe eliminarea.

Ingrediente

• câte 1 lingură de cereale integrale organice (grâu, ovăz, secară, orz, mei)
• 2 linguri de tărâțe de grâu
• 2 linguri de stafide
• 300 ml de apă

Preparare

Boabele de cereale se macină grosier. Se pun într-o cratiță și se adaugă cerealele măcinate, tărâțele de grâu și stafidele.

Se pune vasul pe foc și se lasă să fiarbă circa 5-10 minute. Se ia cratița de pe foc, se pune un prosop deasupra și se lasă în repaus 3-4 ore, pentru ca cerealele să se înmoaie.

Dacă nu s-au fiert bine, mai lăsați-le pe foc. Cerealele care nu au fost fierte complet pot cauza probleme intestinale.

Terciul obținut se servește cald, ca atare, sau cu piure de mere ori alte fructe fierte. În dieta Waerland nu se folosește deloc zahăr. Se poate folosi eventual miere de albine.

 

Borș Excelsior – rețetă

Ingrediente

• 250 ml de borș crud
• 1 lingură de semințe de in
• 1 lingură de tărâțe de grâu

Preparare

Această rețetă nu se referă la un borș tradițional, preparat prin fierbere. Este o rețetă crudă, care presupune înmuierea semințelor și a tărâțelor în borșul crud.

Se lasă la înmuiat peste noapte în frigider. A doua zi, băutura obținută se încălzește la temperatura corpului și se consumă cu tot cu semințe și tărâțe.

Borșul Excelsior neutralizează deșeurile acide, stimulează eliminarea toxinelor și ajută la normalizarea tranzitului intestinal.

_______________________________________________________________________________________________________

Borș bogat în potasiu

Ingrediente

• 2 cartofi
• 230 g de morcovi
• 230 g de sfeclă
• 230 g de țelină cu frunze
• 1 ceapă
• verdețuri
• 1 1,5 litri de apă

Preparare

Spălați bine toate legumele. Dacă sunt din grădina proprie sau dintr-o sursă sigură, nu le mai curățați de coajă, deoarece aceasta conține multe minerale, extrase din pământ.

Puneți toate legumele într-o cratiță mare. Adăugați apa, suficientă cât să le acopere. Când începe să clocotească, puneți capacul și lăsați legumele să fiarbă la foc mic timp de o oră. Strecurați și beți doar lichidul.

Borșul poate fi păstrat în frigider maxim 2 zile. Legumele pot fi pasate și consumate ca un piure, cu pătrunjel verde tocat mărunt.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. The Detox Specialist, The Waerland Alkaline Detox Diet Plan: https://thedetoxspecialist.com/blog/detox/the-waerland-alkaline-detox-diet-plan/

2. Natural Medicine, Pioneer of the month – Dr. Are Waerland (1876-1955), Faimos for the Waerland Method: http://www.naturalmedicine.co.za/index.php?option=com_content&view=article&id=12828:pioneer-of-the-month-dr-are-waerland-1876-1955-famous-for-the-waerland-method&catid=1838:regular

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.