Rețete pentru slăbit cu LEGUME și VERDEȚURI care topesc grăsimea

Alimentele vegetale, pe care mulți dintre noi le evităm în favoarea produselor procesate din supermarketuri, sunt ideale în orice cură de slăbire, deoarece sunt foarte sărace în grăsimi, colesterol și calorii.

Legumele, fructele, zarzavaturile, cerealele integrale, nucile și semințele au constituit de altfel hrana primordială a omului, și cea mai „avantajoasă” sau prielnică pentru organismul și nevoile lui.

Cura de Slăbire cu Legume

Majoritatea legumelor și verdețurilor ajută la topirea țesuturilor adipoase și favorizează pierderea în greutate, fără să producă o anemiere a organismului.

Putem slăbi sănătos mâncând legume, deoarece acestea sunt bogate în apă de calitate, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți.

_____________________________________________________________________________________________________

Fitoterapeutul Constantin Milică ne spune care sunt cele mai bune alegeri, și ne oferă câteva rețete ușoare, pe care le putem pune în practică într-o cură de slăbire.

Legumele proaspete sau fierte:

– salata verde, varza albă și roșie, tomatele, ardeiul gras, castravetele, ridichea, prazul, ceapa, usturoiul și pătrunjelul;

– urzici, ștevie, spanac, sfeclă roșie, conopidă, fasole verde, boabe de mazăre, gulie, dovlecei, vinete, țelină, morcov, mărar.

Datorită faptului că sunt foarte sărace în glucide, se pot consuma în cantități mari. Curele cu legume și fructe proaspete se țin câte 10-20 de zile. Alimentele crude trebuie rase sau mărunțite/mestecate bine, pentru a nu irita stomacul.

_____________________________________________________________________________________________________

Roșiile sunt sărace în calorii și bogate în vitamine. Au efecte laxative și revitalizante. Combat ateroscleroza, obezitatea și inflamațiile. Se pot consuma ca atare, în salate, sub formă de sucuri proaspete (îndeosebi în combinație cu țelină), care se beau dimineața, pe stomacul gol, consumate la micul-dejun și la masa de prânz. La fel de bune sunt și supele de zarzavat, consumate tot în prima parte a zilei.

Varza crudă are și ea un conținut caloric mic. Ajută la reglarea metabolismului glucidelor și lipidelor și favorizează arderile de grăsimi. Se toacă mărunt și se prepară sub formă de salată (cu suc de lămâie) sau sub formă de suc (cu morcov și lămâie), consumate dimineața.

La fel ca și varza, ardeiul gras este bogat în vitamina C și antioxidanți. Și acesta stimulează arderea grăsimilor.

Pătrunjelul este un zarzavat foarte hrănitor, care nu trebuie să lipsească din salatele de crudități și supe. Este bogat în vitaminele C, A, B și E, fier, calciu, magneziu și fosfor. Datorită acțiunii sale diuretice și depurative, pătrunjelul ajută la eliminarea excesului de apă din țesuturi.

Țelina este unul din cei mai buni inamici ai obezității. Această rădăcinoasă bogată în minerale (calciu, cupru, fier, magneziu) și vitamine (îndeosebi din grupul B) are efecte asupra depozitelor de grăsime și a excesului de apă din corp. Accelerează arderile metabolice și stimulează funcția suprarenalelor.

Mai mult, țelina are efecte tonice asupra sistemului nervos. Se consumă în salate sau sub formă de suc (150 g pe zi), înainte de mesele zilei. Se fac cure de câte 15-20 de zile.

Ceapa, usturoiul și prazul ajută la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Au proprietăți diuretice, laxative, hipotensive și hipolipemiante (reducerea grăsimilor din sânge – colesterol, trigliceride). Se consumă în salate sau se adaugă la mâncăruri.

Ridichea este laxativă, diuretică și depurativă. Ajută la eliminarea excesului de grăsimi, toxine și apă din organism. Se pune în salate, se consumă cu alte mâncăruri sau se administrează sub formă de suc (combinat cu morcov în proporție de 1:3, 50-100 ml pe zi). Se fac cure de câte 10 zile pe lună.

_____________________________________________________________________________________________________

Iată și o rețetă eficientă pentru slăbit: se pun 8 căței de usturoi zdrobiți într-un borcan cu 250 g de miere; se amestecă și se adaugă 500 ml de oțet de mere natural; se lasă 3 zile la macerat, apoi se consumă câte 1 lingură dimineața și 1 seara; se face o cură de 30 de zile; într-o lună se pot slăbi până la 7 kg.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Prof. Univ. Constantin Milică, Indicaţii pentru regimul alimentar în obezitate: http://ziarullumina.ro/indicatii-pentru-regimul-alimentar-in-obezitate-38286.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.