Săriți peste MASA de SEARĂ și veți avea mai multe șanse să SLĂBIȚI (studii)

Obezitatea a devenit o problemă îngrijorătoare la nivel mondial. Statisticile arată că în țările dezvoltate precum SUA, obezitatea a devenit aproape epidemică.

Supraponderalitatea este asociată cu o sumedenie de afecțiuni metabolice: boli de inimă, accident vascular cerebral, unele tipuri de cancer.

Un studiu recent, realizat la Universitatea din Washington – Center for Human Nutrition, care a fost publicat în Jurnalul Cell Metabolism, a arătat că o reducere de doar 5% a greutății corporale poate îmbunătăți semnificativ starea de sănătate a pacienților obezi cu diabet.

Comparativ cu cei care nu au slăbit, persoanele care au scăzut 5 procente în greutate au avut o scădere a grăsimii corporale totale și a grăsimii din ficat, și implicit o scădere a riscului de diabet și boala ficatului gras non-alcoolică.

Un studiu prezentat în cadrul unei întâlniri a Societății de Obezitate din New Orleans în anul 2016 a arătat că postul selectiv poate ajuta la pierderea în greutate.

Încheierea meselor zilei la amiază poate mări arderea grăsimilor în timpul nopții. Cercetările pe animale au arătat că postul de seară de 16 ore (acest lucru înseamnă să nu mai mănânci nimic de la ora 16:00-17:00. sau să iei două mese pe zi, în prima parte a zilei) protejează împotriva inflamațiilor, a creșterii în greutate și a tulburărilor metabolismului glucozei. În plus, acest tip de post nu crește senzația de foame.

Autorii studiului susțin că este nevoie de o cercetare mai amplă, pe oameni, pentru a demonstra dacă acest tip de post îmbunătățește arderea grăsimilor totale și pierderea în greutate. Cu toate acestea, acest obicei alimentar poate fi benefic cel puțin din punctul de vedere al cantității de mâncare ingerată.

Un alt studiu a arătat de asemenea că postul de cel puțin 13 ore în timpul nopții poate reduce riscul de recidive la femeile cu cancer de sân în stadii incipiente.

Femeile însărcinate și copiii nu trebuie să sară peste masa de seară.

Surse articol:
1. http://www.medicaldaily.com/weight-loss-tip-eating-earlier-and-skipping-dinner-could-boost-fat-burning-may-403539
2. http://www.medicaldaily.com/weight-loss-health-benefits-metabolic-syndrome-374522
3. http://www.medicaldaily.com/fasting-not-eating-13-hours-breast-cancer-remission-380262

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.