Rugăciune către Sfânta Filofteia pentru ajutor și mântuire în supărările ce ne cuprind

Sfinții sunt pilde vii de credință și modele de urmat pentru toți oamenii de rând. Pomenirea lor dăinuie în veșnicie. Ei rămân în amintirea noastră ca unii care au biruit patimile trupului și ale sufletului și s-au apropiat pe cât le-a fost cu putință de asemănarea cu Dumnezeu.

Toți au în comun aceleași virtuți: dragostea dumnezeiască, bunătatea, milostivirea față de aproapele, îndelungă-răbdarea, smerenia, suferirea răutăților și a bolilor fără cârtire.

Sfânta Filofteia

Părintele Sofian Boghiu spunea că „ceea ce-i unește pe sfinți și-i face lăudați și neuitați de memoria lumii este bunătatea inimii lor. Sfânta Muceniță Filofteia nu era foarte bogată, însă ceea ce avea, împărțea săracilor, căci avea pe Hristos Cel mult-milostiv odihnindu-se în inima ei.

Sfinții au primit mari daruri de la Dumnezeu, Care a proslăvit suferințele lor, lipsurile și toate caznele pe care le-au îndurat pentru dragostea Lui.

Sfânta Muceniță Filofteia a răbdat bătăi și multe chinuri din partea tatălui și a mamei ei vitrege, însă aceste chinuri nu au putut întoarce îndurarea sufletului ei dinspre cei săraci și necăjiți.

Ura părinților și necazurile din viața ei nu au umbrit nicidecum lumina faptelor bune pe care le săvârșea din dragostea de Dumnezeu, ci mai mult le-a arătat lumii ca vrednice de laudă.

În cele din urmă, această copilă neprihănită a fost rănită de moarte de barda tatălui ei. Dumnezeu s-a grăbit să ia sufletul ei sfânt la Dânsul, curmând chinurile pe care le-a îndurat cu inimă vitează pentru dragostea Lui. Trupul ei nestricăcios și făcător de minuni se află în Mănăstirea Curtea de Argeș.

Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia

De aceea sfinții au mare îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu și rugăciunile lor au mare trecere. Să nu uităm să apelăm la sfinți atunci când simțim apăsarea necazurilor, căci ei mijlocesc la Dumnezeu pentru noi și ne dau putere, nădejde și izbăvire.

Rugăciune către Sfânta Filofteia

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filofteia, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la nașterea întocmai ca mrejele păianjenului.

Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El Însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor, și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire în supărările ce ne cuprind.

Căci știm, sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră.

Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te fecioară, mare muceniță Filoftee.

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele, și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică, stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala, și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Că Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.