Rugăciuni vindecătoare “ascunse” în Biblie

Citind vindecările minunate din paginile Sfintei Scripturi și trăind acele minuni înfăptuite de Mântuitorul acum câteva mii de ani, sufletul nostru se înviorează și se simte inspirat să se roage asemenea acelora care cu fierbințeală au mers după El, au cerut ajutorul Lui și l-au primit după măsura credinței lor.

Rugăciuni din Biblie

Rugăciuni din Biblie

Doamne, deschide ochii sufletului meu, precum ai deschis ochii celui orb din naștere, ca să te cunosc pe Tine și să Te urmez pe calea cea strâmtă care duce la Împărăția Cerurilor. (Marcu 10, 46-52)

Doamne Iisuse, atinge-te de mine precum Te-ai atins de soacra lui Petru care zăcea în pat cuprinsă de friguri, și ridică-mă pe mine din patul durerii pentru a-Ți mulțumi și a-Ți sluji pururea Ție! (Matei 8, 14-15)

Cu inima înfrântă și îndurerată strig Ție, ca și femeia cananeancă: „Iisuse, miluiește-mă, că nu am fiică, ci trup, care cumplit este stăpânit de diavolul, și cu patimi și urgie este aprins. Și dă-mi tămăduire mie, celui ce mult am greșit Ție.” (Matei 15, 21-28)

Doamne, înviază sufletul meu cel omorât de păcate, care zace în bezna patimilor, precum ai înviat pe fiul văduvei care plângea, atingându-Te de marginea sicriului, și pe fiica lui Iair, apucându-mă de mână și zicându-mi: „Fiică, ție îți zic, scoală-te!”. (Marcu 5, 22-42)

Doamne, vindecă rănile sângerânde ale sufletului meu, precum ai vindecat pe cea cu scurgerea de sânge care s-a atins de poala hainei Tale, și mărește credința mea, ca atunci când mă voi atinge și eu de Tine prin împărtășirea cu Sfintele Tale Taine, să cred cu toată ființa mea că mă voi vindeca, și să mă vindec. (Matei 9, 20-22)

Doamne, dăruiește-mi răbdare nesfârșită în boală, și nu mă uita în suferința mea, precum n-ai uitat de slăbănogul acela de la scăldătoarea Vitezda, care aștepta de 38 de ani mișcarea apei ca să se vindece, și văzându-l, și știind că este așa de multă vreme l-ai întrebat: „Voiești să te faci sănătos?” Doamne, Tu Te-ai făcut om pentru mine, cum zic eu dar că nu este om pe lume care să-mi ajute? (Ioan 5, 8)

Doamne Sfinte, curățește-mă pe mine cel plin de păcate, precum ai curățit pe acel lepros, care apropiindu-se de Tine S-a închinat Ție, și Te-a rugat zicând: Doamne, dacă voiești, poți să mă curățești, iar Tu, întinzându-Ți preacurata Ta mână, Te-ai atins de el zicându-i cu multă dragoste în glas: Voiesc, curățește-te!” (Matei 8, 2-3)

Doamne, Atotputernice, întinde-mi și mie mâna precum lui Petru, care se afunda în mare, căci rău mă scufund în valurile vieții deznădăjduindu-mă de căderile mele, și trăgându-mă la liman, să mă mustri cu dragoste, zicându-mi ca și lui: „Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?” (Matei 14, 28-31)

Doamne, mult-îndurate, iartă-mi greșelile de șaptezeci de ori câte șapte, precum le-ai poruncit apostolilor Tăi, căci mereu cad în aceleași păcate, neluând seama la îndelunga Ta răbdare ce o ai spre mine. Iartă-mă Doamne, precum ai iertat datoria celor doi datornici, milostivindu-Te spre dânșii, căci nu am cu ce să-Ți plătesc Ție. (Matei 18, 23-37)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


11 comentarii

  1. Nu sunt ascunse ,este la -ndemîna tuturor.

  2. Asta se zice la Sfantul Maslu..

  3. Dumnezeu este infinit de bun! Ne iartă de șaptezeci de ori care șapte!
    Veniți și gustați și vedeți cât de bun este Domnul!
    Isuse blând și smerit cu inima, fă inima noastră asemenea cu inima Ta!
    Isuse fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi, special de cei bolnavi și neputincioși!

  4. Bună seara cu îngăduință și respect, la mine nu se deschid la o anumita rugaciune,vina apartine Facebook.si am si salvato si tot lemn.evident sabatori,asta inteleg.,multumesc o seara de duminică spre luni linistită,.

  5. DOAMNE ISUSE STII NECAZUL MEU DEZLEAGA ACEST NOD SI ARATAMI CALEA CEA STRAMTA SA POT VENI LA TINE SA TE INBRATISEZI SI SAMI MANGAI RANILE FACUTE DE UN DUSMAN LA CARE EU LAM ERTAT AMIN

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]