Rugăciune către Maica Domnului – după catisma 1 din Psaltirea Maicii Domnului

Rugăciunile noastre către Dumnezeu sunt întotdeauna înlesnite de mijlocirea Maicii Domnului. Nimeni nu trebuie să se lipsească de un așa mare ajutor.

Atunci când sufletul și conștiința ne sunt îndurerate, să alergăm cu credință la acoperământul și sprijinul Maicii Domnului. Nu va întârzia să vină în ajutorul nostru, dacă o chemăm cu smerenie și cu durere în suflet.

Rugaciune catre Maica Domnului din Psaltirea Maicii Domnului

Rugaciune catre Maica Domnului din Psaltirea Maicii Domnului

Rugăciunea de mai jos se găsește în Psaltirea Maicii Domnului, la finalul primei catisme.

Este o rugăciune în care cerem Preasfintei Născătoare de Dumnezeu luminare, pocăință, iertarea păcatelor, izbăvirea de patimi și de judecata cea înfricoșătoare a Domnului nostru Iisus Hristos de la sfârșitul veacurilor.

Psaltirea-Maicii-Domnului-cu-scris-mare

Psaltirea-Maicii-Domnului-cu-scris-mare

Rugăciune după catisma 1 din Psaltirea Maicii Domnului

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Luminează-mi, atotbună, sufletul meu cel întunecat și alungă de la mine nesimțirea. Învață-mă să fac voia Fiului tău, ca să primesc iertarea multelor mele păcate, cu rugăciunile tale!

Slavă…

Dă-mi, Fecioară, umilință și îmbelșugată vărsare de lacrimi, din care să izvorască adâncul îndurărilor, uscându-mi potopul răutăților și curgerile patimilor, una Preacurată!

Și acum…

Judecătorul se apropie, sfârșitul este la ușă, veghează suflete și strigă din adâncul inimii către Maica Dumnezeului nostru: Izbăvește-mă de înfricoșatele chinuri, și cu mijlocirea ta așează-mă în loc luminos!

Doamne miluiește (de 40 de ori)

Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, Doamna mea, iubitoare de oameni, tu știi gândurile și faptele mele și neputința firii mele, ție îți înfățișesc sufletul meu, pe care l-am spurcat cu păcatele și cu gândurile mele cele netrebnice.

Dar tu, Stăpână, cunoști putreziciunea rănilor mele celor trupești și sufletești. Tot tu să-mi dai vindecarea, vărsând peste ele o picături din milostivirea și iubirea ta de oameni.

Caută, așadar, Stăpâna mea, Născătoare de Dumnezeu, cu ochiul tău cel milostiv, la ticălosul meu suflet, care este stăpânit de povara păcatelor, și care este gata să fie predat focului de către Dreptul Judecător.

Dar cu rugăciunile tale și cu iubirea ta de oameni, fă-l bineplăcut Fiului tău și Dumnezeului meu, ca să nu mă vădească înaintea îngerilor și a oamenilor, cu gândurile și cu faptele mele cele rele.

Ci să te asculte pe tine, ca o bună și iubitoare de oameni, care te rogi pentru sufletul meu cel păcătos.

O, scăpare a credincioșilor! Miluiește-mă pe mine, care mă tăvălesc în prăpastia păcatelor, dar care îți aduc suspinele mele dintr-o inimă zdrobită. Pentru ca prin apărarea ta, să mă învrednicesc de iertarea nenumăratelor mele păcate.

Dumnezeu, Fiul tău, te-a făcut pe tine scăpare. Așa, Doamne, Iisuse Hristoase, Care ai voit pentru milostivirea Ta, să Te naști din Preacurata Maică și pururea Fecioara Maria, pentru mântuirea oamenilor, primește-o pe aceasta mijlocitoare pentru mine, nevrednicul.

Maica lui Dumnezeu și Maica vieții

Maica lui Dumnezeu și Maica vieții

Nădăjduind la ajutorul și la apărarea ei, cad la nemăsurata Ta bunătate și iubire de oameni, ca să primesc iertarea păcatelor mele pe care le-am făcut înaintea Ta, Doamne.

Că Ție se cuvine slava, cinstea și închinăciunea, cu Tatăl și cu Duhul Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.

Citește și Psaltirea Maicii Domnului – catisma 1 (psalmii 1-8 )

Sursă articol: Psaltirea Maicii Domnului, pag. 6

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.