Rugăciune către Sfântul Gherasim din Kefalonia, pentru izbăvirea de duhurile necurate

Foarte multe suflete sunt chinuite de duhurile necurate care pun stăpânire pe ele. Nu doar în timpurile biblice existau oameni posedați sau îndrăciți, ci și în zilele noastre.

Demonii își faci lucrarea demonică pe față acum și unii se învoiesc de bună voie în slujba lor.

Rugaciune catre Sfantul Gherasim din Kefalonia pentru izbavirea de duhurile necurate

Rugaciune catre Sfantul Gherasim din Kefalonia pentru izbavirea de duhurile necurate: Doxologia

Alții pătimesc ispite din partea dracilor fără voia lor. Indiferent de pricina pentru care o persoană este chinuită de duhuri rele, cei apropiați trebuie să o ajute prin rugăciune.

Există sfinți cărora ne putem ruga pentru eliberarea de duhuri necurate. Unul din ei este Sfântul Gherasim din Kefalonia. Acesta s-a arătat în repetate rânduri mare izbăvitor de diavolii cei răi care chinuiesc pe oameni.

Pe unii i-a salvat de la sinucidere. Pe alții i-a scos din primejdia de moarte abătută asupra lor din cauza diavolului. Dar nu numai că i-a căpat de la moarte, ci i-a eliberat și de tirania demonilor.

Sfinții nu săvârșesc minuni prin ei înșiși, ci cu ajutorul lui Dumnezeu. Mântuitorul le-a dat această putere, așa cum le-a dat ucenicilor când i-a trimis la propovăduire cu semne și minuni în popor, ca oamenii să creadă în El:

Tămăduiți pe cei neputincioși, înviați pe cei morți, curățiți pe cei leproși, pe demoni scoateți-i; în dar ați luat, în dar să dați” (Matei 10, 8).

Asemenea apostolilor, mucenicii și cuvioși părinți care și-au sfințit viața au primit harul vindecării celor bolnavi. Și nu numai suferințele trupești le vindecă, ci și bolile sufletești și duhurile demonice le alungă.

Rugăciune către Sfântul Gherasim din Kefalonia, pentru izbăvirea de duhurile necurate

¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ 

Sfinte Gherasim, podoaba Kefaloniei și ocrotitorule al ortodocșilor, primește puțina mea rugăciune pentru (numele), care mult se chinuiește.

Știu că ai primit darul de a-i ajuta pe cei chinuiți de duhurile necurate, și pentru aceasta te rog să îl dezlegi de legăturile diavolești cu care este legat. Arată-ți și acum puterea, sfinte, ajutând această făptură care mult pătimește.

Știu că pe tânărul care vroia să își curme viața, aruncându-se din clopotniță, nu doar că l-ai ținut în viață, ci l-ai și izbăvit de diavolul care îl chinuia.

Știu că pe femeia pe care diavolul vroia să o înece ai ținut-o în chip minunat deasupra apei, până ce maicile au venit să o ajute. Și nu numai că nu a murit, dar prin rugăciunile tale a și scăpat de ghearele diavolului care o chinuia.

Mare este durerea părinților care suferă văzându-și copiii pătimind, mare este durerea rudelor când un om este bântuit de duhurile necurate.

Vezi durerea inimii mele, sfinte, nu mă lăsa. Știu că rugăciunea mea este slabă, dar nu pentru credința mea, ci pentru iubirea ta față de neamul creștinesc, te rog cu inima zdrobită:

Îndură-te, sfinte, și alungă de la (numele) toată lucrarea drăcească, pentru că el, cunoscând puterea dumnezeiască, să ducă o viață bineplăcută lui Dumnezeu până la sfârșitul vieții sale, mulțumindu-ți pentru ajutorul primit și lăudându-l pe Dumnezeu, Cel ce este minunat întru Sfinții Săi. Amin”.

Citește și:

Psalmul 90 – rugăciunea celui de neînvins, cu putere mare împotriva duhurilor rele
Rugăciune către Sfântul Ciprian pentru îndepărtarea duhurilor rele, vrăjilor și blestemelor
Rugăciune pentru tămăduire de rănile pricinuite de duhurile rele

Sursă articol: Cuvioasa Casiana, Rugăciune către Sfântul Gherasim din Kefalonia: https://cuvioasacasiana.wordpress.com/2012/10/14/rugaciune-catre-sfantul-gherasim-din-kefalonia/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.