Dacă din cele 24 de ore ale zilei punem deoparte câteva minute pentru rugăciune, viața noastră se va înveșnici – Arhim. Zaharia Zaharou

De când au căzut din slava cerească pentru mândria și îngâmfarea lor, diavolii ne războiesc în continuu, voind să ne facă părtași sorții lor.

Se știe că toate relele și păcatele pe care le săvârșesc oamenii sunt insuflate de demoni. Se silesc necontenit să ne ademenească la fapte necuviincioase, ca să ne îndepărteze de nădejdea mântuirii.

Parintele Zaharia Zaharou

Însă nu atât de mult se sinchisesc să ne împingă la păcat, cât să ne oprească de la rugăciuneChiar dacă păcătuim, diavolul știe că „pocăința sinceră poate șterge mulțime de păcate”. Cel mai mare interes al lor este să ne țină cât mai departe de rugăciune.

Părintele Zaharia Zaharou spune că demonii cunosc „puterea răscumpărătoare a rugăciunii”, și de aceea „face tot ce-i stă în putință ca să ne împiedice de la rugăciune.

Una din lucrările lor în lume este să acapareze preocupările oamenilor cu lucruri inutile sau vătămătoare de suflet.

„Mai cu seamă, să devoreze timpul vieții noastre, insuflând în noi pofta de distracții, gustul pentru noutăți, și chiar o anume sete de știință și cunoaștere din care până și ideea de Dumnezeu a fost trecută cu vederea”.

Demonii ne dau permanent de lucru. Ne ajută să sporim cât mai mult imaginația, să înmulțim dorințele, să alergăm mereu după altceva.

Încearcă prin toate mijloacele să ne răpească pacea sufletului și să împiedice venirea Duhului Sfânt la noi. De aceea mulți oameni sunt atât de tulburați și veșnic nemulțumiți, supărați și nervoși.

Unul din vicleșugurile prin care diavolii încearcă să ne fure timpul, care ne-a fost dat spre lucrarea virtuților și câștigarea mântuirii, este tehnologia și nenumăratele ei produse.

„Diavolul știe că, dacă reușește să devoreze timpul vieții noastre”, va nimici în cele din urmă legătura noastră personală cu Dumnezeu.

„Pentru noi, această legătură este dătătoare de viață, pentru că prin ea suntem în neîncetată împărtășire cu Izvorul Vieții. Când ne rugăm, ne aflăm în prezența lui Dumnezeu, și această prezență nimicește neîncetat moartea, pe care o purtăm în noi, și ne reînnoiește”.

Iată cât de mare este lucrarea rugăciunii în viața noastră, și cât de important este ca, după cuvântul Sfântului Apostol Pavel, să răscumpărăm vremea vieții noastre cultivând o legătură permanentă cu Dumnezeu.

„Socotiți, drept aceea, cum să umblați cu pază, nu ca niște neînțelepți, ci ca cei înțelepți. Răscumpărând vremea, că zilele rele sunt” (Efeseni 5, 15-16).

„Cu cât legătura noastră cu El va fi mai puternică, cu atât vom fi mai uniți cu El în această viață și e vom continua să fim la fel, în chip mai desăvârșit și cu mai multă tărie, în viața ce va să fie”.

Dacă pentru cei necredincioși timpul înseamnă bani, pentru creștini, „timpul înseamnă răscumpărarea veșniciei. În fiecare zi noi încercăm să împuținăm păcatul din viața noastră, […] și astfel să punem pe fiecare zi a vieții noastre pecetea veșniciei”.

Să nu uităm că fiecare zi este un dar de la Dumnezeu, o șansă la o viață mai bună, mai curată, mai plăcută lui Dumnezeu.

„În fiecare zi primim darul timpului, și dacă din cele 24 de ore ale zilei punem deoparte câteva minute sau poate ore, pe care le dăm rugăciunii, atunci acest timp pe care îl dăruim lui Dumnezeu din toată inima va pecetlui fiecare zi a vieții noastre, și în cele din urmă, toată viața noastră va fi umbrită de veșnicie”.

Să lucrăm deci pentru lucrurile nemuritoare, care se înveșnicesc: rugăciunea, faptele bune și toate celelalte virtuți.

________________________

Sursă: Urcuș spre Înviere, Diavolul încearcă să ne devoreze timpul: https://www.urcusspreinviere.ro/303/diavolul-incearca-sa-ne-devoreze-timpul/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.