Ce RUGĂCIUNI se citesc zilnic

Rugăciunea trebuie să fie o constantă firească a vieții noastre. Există o pravilă zilnică a creștinului, formată din rugăciuni pe care le putem rosti la anumite momente pentru a rămâne permanent în duhul lui Dumnezeu.

Rugăciunile de dimineață, rugăciunile din vremea mesei și rugăciunile de seară sunt deosebit de trebuincioase. Pe lângă acestea, se mai pot citi acatiste, paraclise, psalmi sau versete din Sfânta Scriptură.

Rugaciuni zilnice

De pildă, lunea se citește Acatistul Sfinților Arhangheli Mihai și Gavriil, marțeaAcatistul Sfântului Ioan Botezătorul, miercurea și vinereaAcatistul Sfintei Cruci, joiAcatistul Sfântului Ierarh Nicolae, sâmbătă – Acatistul Domnului Iisus Hristos, iar duminica – Acatistul Sfintei Treimi sau a Sfintei Învieri.

Părintele Ilie Cleopa de la Sihăstria recomanda creștinilor ca ziua să înceapă și să se sfârșească totodată cu rugăciuni către Maica Domnului. Dimineața dimineață să citească unul din Acatistele Maicii Domnului, iar seara Paraclisul Maicii Domnului.

rugaciune

Dacă avem pe cineva mort în familie, este bine să îi punem pe pomelnic de 40 de zile la Liturghie, iar acasă să îi pomenim zilnic și să facem milostenie în numele lor, pentru iertarea păcatelor lor, ușurarea sufletului și odihnă.

Pentru bolnavi se pot citi rugăciuni speciale și se merge la Sfântul Maslu. În necazuri, ispite și tot felul de încercări, rugăciunea trebuie înmulțită și însoțită de post și spovedanie.___

Deși este o datorie sfântă, care trebuie împlinită cu stăruință zi de zi, ea nu trebuie privită ca pe o poruncă, ci ca pe un medicament întăritor și ca pe un sprijin nebiruit.

Nu numai când intri în biserică, ci și în celelalte ceasuri să te îngrijești de acest lucru”, spune Sfântul Efrem Sirul.

Nu trebuie să căutăm un loc anume, sau să așteptăm o anumită oră din zi pentru a ne ruga.

„Fie că muncești, fie că dormi, fie că te afli pe drum, fie că mănânci, fie că bei, fie că stai culcat – să nu întrerupi rugăciunea”.

De aceea, în timpul zilei, oriunde ne-am afla, orice am face, ne putem ruga în taina inimii cu rugăciunea minții – „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”

_____________________________

Surse bibliografice:

1. Despre rugăciune și trezvie în învățăturile Sfinților Părinți, p. 150

2. Pr. Ciprian Florin Apetrei, Ziarul Lumina, „Rugaţi-vă neîncetat!”: http://ziarullumina.ro/rugati-va-neincetat–128196.html

3. Ce rugăciuni vom face în fiecare zi: https://preasfantafecioaramaria.wordpress.com/2013/09/17/ce-rugaciuni-vom-face-in-fiecare-zi-in-fiecare-dimineata-se-zice-unul-din-acatistele-maicii-domnului-zilnic-seara-vom-face-paraclisul-maicii-domnului/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.