RUGĂCIUNE de MULȚUMIRE care se spune dimineața, la trezirea din somn

Sfinții Părinți spun că îndată ce ne trezim din somn, primul gând trebuie să-l îndreptăm spre Dumnezeu, în semn de recunoștință.

Trebuie să aducem slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru că ne-a mai oferit o zi în care putem lucra cele bineplăcute Lui. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu și o șansă în plus pentru a ne lucra mântuirea.

Rugăciune de mulțumire de dimineață

„Încă puțină vreme Lumina este cu voi. Umblați cât aveți Lumina, ca să nu vă prindă întunericul. Căci cel ce umblă în întuneric nu știe unde merge” (Ioan 12, 35).

Ziua de azi este a noastră, dar cea de mâine este a lui Dumnezeu. De aceea se cuvine să mulțumim în fiecare dimineață pentru binefacerile primite de la Dumnezeu și să ne sârguim a ne aduna bogăția faptelor bune, căci vine vremea când nu vom mai putea lucra.

Așa cum zorii zilei ne-au adus lumina unei noi zile, așa să ne rugăm ca Dumnezeu să lumineze și ochii noștri sufletești, pentru a vedea și a face cele bune.

Rugăciunea de mulțumire nu trebuie să lipsească de pe buzele noastre. Permanent trebuie să ne arătăm recunoștința pentru darurile revărsate de Dumnezeu asupra noastră.

Să mulțumim pentru hrană, pentru odihnă, pentru puterea de a munci, pentru familie, pentru sănătate, și chiar în încercări să ne arătăm smeriți și supuși voii Domnului, Care pe toate le trimite sau le îngăduie spre mântuirea noastră.

Rugăciune de dimineață, de mulțumire

Din somn sculându-mă, mulțumesc Ție, Preasfântă Treime, ca pentru multă bunătatea Ta și pentru îndelungă-răbdarea Ta, nu Te-ai mâniat pe mine leneșul și păcătosul, nici nu m-ai pierdut cu fărădelegile mele, ci după obicei Te-ai arătat iubitor de oameni; și întru deznădăjduire zăcând, m-ai ridicat ca să mânec și să slăvesc puterea Ta.

Deci acum luminează-mi ochii gândului, deschide-mi gura, ca să învăț cuvintele Tale, să înțeleg poruncile Tale, să fac voia Ta, să-Ți cânt întru mărturisirea inimii și să laud preasfânt numele Tău: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor, amin.

Slavă Ție, Împărate, Dumnezeule atotputernice, Care cu purtarea Ta de grijă cea dumnezeiască și de oameni iubitoare m-ai învrednicit pe mine păcătosul și nevrednicul, a mă scula din somn și a dobândi intrare în sfântă casa Ta.

Primește, Doamne, și glasul rugăciunii mele, ca și al sfintelor și înțelegătoarelor Tale Puteri, și binevoiește ca din inimă curată și cu duh de umilință să Ți se aducă Ție laudă din necuratele mele buze, ca și eu să mă fac părtaș fecioarelor celor înțelepte cu luminata făclia sufletului meu, și să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl și în Duhul Sfânt. Amin”.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.