Rugăciunea celui bolnav către Maica Domnului

Primii oamenii aveau o legătură directă și neîntreruptă cu Dumnezeu. Toate puterile lor sufletești erau folosite pentru a comunica cu El.

După izgonirea din Rai, omul a pierdut această legătură cu Creatorul său.

Rugaciunea celui bolnav catre Maica Domnului

Rugaciunea celui bolnav catre Maica Domnului

Rugăciunea este acum singurul mijlocul prin care putem vorbi cu Dumnezeu și cu sfinții Săi bineplăcuți.

Mulți oameni se roagă doar atunci când au încercări și ispite. Însă nu doar în vremea necazurilor trebuie să vorbim cu Dumnezeu și să Îi cerem ajutorul, ci în toate clipele vieții noastre.

Rugăciunea trebuie să se rostească în noi neîncetat. Ea trebuie să fie o constantă a vieții noastre.

Dacă încă nu am dobândit această deprindere de a ne ruga tot timpul, o putem face măcar atunci când suntem primejduiți.

Puterea de mijlocire a Maicii Domnului este nebiruită

La Maica Domnului găsim întotdeauna alinare și scăpare. Rugăciunile către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ne pot scoate din multe scârbe și întristări.

Citește și – Nu este om pentru care Maica Domnului să nu fi vărsat vreo lacrimă

Oricine s-a rugat ei a simțit mângâiere, bucurie și nădejde. Maica Domnului dă sufletelor care se roagă ei liniște sufletească și încrederea că lucrurile se vor îndrepta.

Este cu neputință să cheme cineva ajutorul ei și să rămână neajutat. Maica Domnului a arătat cât de mare este dragostea și grija ei față de neamul creștinesc încă dinainte ca Fiul ei să își arate puterea dumnezeiască.

Să nu uităm că prima minune pe care Mântuitorul Hristos a săvârșit-o a fost la rugămintea ei.

Deși „nu sosie încă ceasul Lui”, nu a putut refuza cererea Preacuratei Maicii Sale.

Citește și – Maica Domnului alină suferințele, șterge lacrimile, culege rugăciunile noastre și le duce înaintea Fiului ei

Mijlocirea ei este nebiruită și de aceea nimeni din cei care caută la mila ei nu pleacă de la fața ei neascultat.

Rugăciunea celui bolnav către Maica Domnului

O, Maică Sfântă a celor ce cheamă cu evlavie numele tău! O, grabnică ajutătoare a neamului creștinesc, nădejde a celor deznădăjduiți!

La tine alerg când mă aflu în necazuri și în dureri, așteptând milostivirea ta. Nici un muritor nu a cunoscut o durere mai mare decât ai cunoscut-o tu atunci când L-ai văzut pe Preadulcele tău Fiu răstignit pe cruce. Nicio mamă nu a plâns cât ai plâns tu pentru căderile și durerile noastre.

O, câte icoane ai udat cu lacrimile tale, ca să vădești creștinilor grija pe care le-o porți! Cum ai făcut să izvorască lacrimi din ochii tăi zugrăviți de mâini omenești!

Știind marea ta grijă pentru cei ce laudă numele tău, te rog, Preacurată, vezi suferința mea și neputințele mele, Preasfântă Fecioară, și nu mă lăsa să fiu biruit de ele. știu minunile tale, știu dragostea pe care o arăți neamului creștinesc.

De multe ori te-ai arătat în chip minunat și ai dăruit vindecarea celor dreptcredincioși. Ajută-mă, Maică Preasfântă, ca simțind că mă acoperi cu Sfântul tău Acoperământ, să te cinstesc împreună cu toți îngerii și sfinții în toate zilele vieții mele. Amin”.

Citește și – Când sunt boli sau epidemii pe fața pământului, Maica Domnului aduce scăpare – Părintele Cleopa

Sursă articol: Rugăciunea celui bolnav către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Carte de Rugăciuni, Editura Felicitas, Stockholm, 2019, pp. 438-439

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.