Maica Domnului este tot timpul cu noi – și în necazuri și în bucurii, când ne naștem și când murim – Părintele Chiril Pavlov

Iubirea Maicii Domnului este neschimbată, spune Arhimandritul Chiril Pavlov. Ea rămâne statornică în veac și niciodată nu se împuținează.

„Să credeți din toată inima și din tot sufletul că Împărăteasa Cerească niciodată nu ne părăsește, niciodată nu ne uită, ci este pururi cu noi – și în necazuri, și în bucurii”.

Maica Domnului

 

Această încredere în prezența permanentă a Maicii Domnului alături de noi pe calea vieții ne dă mare nădejde. Dumnezeu ne-a dat multe ajutoare pentru mântuire, ne-a dat pe îngerul păzitor, ne-a dat-o pe Maica Sa ca mijlocitoare, ne-a dat pe sfinți și pe duhovnici.

De aceea niciodată nu trebuie să deznădăjduim de a noastră mântuire.

Maica Domnului este cu noi „când ne naștem și când murim; și aici, pe pământ, și dincolo, în Cer”.

Dragostea ei îi cuprinde pe toți, și pe cei buni și pe cei rătăciți. „Tuturor le arată aceeași dragoste și milă, și celor drepți, și celor păcătoși. Căci ea este Maica noastră, neschimbată, iubitoare și mântuitoare”.

Având un asemenea ajutor în ceruri, să îndrăznim a ne apropia de ea cu credință și evlavie, cerând mijlocirea și sprijinul ei.

Sfinții Părinți ne îndeamnă ca, atunci când e mare necazul și nu avem unde scăpa, să alergăm la Maicii Domnului, căci izbăvirea ei este grabnică și dărnicia ei plină de îndurare.

Precum o mamă are sensibilitate față de copiii ei, așa și Maica Domnului, nu poate rămâne indiferentă la cererile celor care sunt în nevoi.

„Să căutăm cu nădejde și îndrăznire către Maica Domnului cea milostivă, și închinându-ne preacuratei sale icoane cu smerenie și cu dragoste, cu o gură și cu o inimă să-i cântăm grăind:

„Bucură-te, ocrotitoare plină de osârdie, bucură-te ceea ce ești plină de bucurie, bucură-te, Bucuria noastră, ceea ce ne acoperi pe noi de tot răul cu cinstitul tău Acoperământ!”

____________________________

Sursă: Arhimandrit Chiril Pavlov, Laudă Maicii Domnului, Editura Egumenița, Galați, 2012, p. 8

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.