Clicky

Rugăciune către Maica Domnului pentru potolirea întristărilor

Am selectat câteva fragmente dintr-o rugăciune mai lungă către Maica Domnului, alcătuită de Sfântul Marcu al Efesului, care ne pot ajuta să ne întărim duhovnicește în lupta cu întristările, necazurile și ispitele care vin asupra noastră.

Preasfânta Născătoare de Dumnezeu este numită în rugăciunile Bisericii liman al celor înviforați, nădejdea celor deznădăjduiți, bucuria celor mâhniți, acoperitoarea celor necăjiți, ocrotitoare și scăpare tuturor celor care aleargă către mijlocirea ei puternică.

Rugăciune către Maica Domnului

Rugăciunile către Maica Domnului alină durerile sufletului, risipește norii întristărilor și dă tărie duhovnicească celor cuprinși de deznădejde și neputințe cumplite.

Întristările, fie că vin din cauza unei boli, fie din cauza unor patimi sau păcate, sunt greu de purtat pentru cei care nu și-au pus nădejdea în mila și ajutorul lui Dumnezeu.

Încercările ne sunt trimise cu un scop înalt. Ele ne ajută să ne curățim inima de răutăți, să ne apropiem de Dumnezeu prin rugăciune, să ne izbăvim de patimile sufletești și de a învăța răbdarea, îngăduința, smerenia și alte virtuți care ne fac bineplăcuți lui Dumnezeu.

Maica Domnului ajută întotdeauna, trebuie doar să o căutăm și să-i cerem ajutorul, neîndoindu-ne în inima noastră că ne va răspunde negreșit. Nimeni din cei care s-au rugat ei cu credință nu a rămas nemângâiat.

Rugăciune către Maica Domnului a Sfântului Marcu al Efesului

Risipește, Curată, norii întristărilor din sufletul meu, și luminează-mă cu razele bucuriei, ceea ce ai născut lumina cea dumnezeiască și neînserată.

Mai presus decât razele luminoase și strălucitoare ale soarelui, Stăpână, ajutorul tău, tinzând tuturor razelor minunilor, risipește negura patimilor și a bolilor.

Întărește-ne pe noi, cei abătuți de necazuri și de mulțimea supărărilor, cu dumnezeiescul tău ajutor, Marie, Mireasa lui Dumnezeu, pe tăria răbdării și pe piatra nădejdii tale, ca să te slăvim pe tine.

Povara întristărilor covârșește sufletul meu cel acoperit acum de întunericul trândăviei și nimicit de păcate. Potolește marea chinurilor care împotriva mea se sălbăticește, de Dumnezeu slăvită, scăparea prea puternică a tuturor credincioșilor, și călăuzește Curată, către dumnezeiescul țărm pe ticălosul și nenorocitul robul tău, care de iadul pierzaniei deja s-a apropiat și a ajuns în lanțul deznădejdii, Stăpână.

Nu mă trece cu vederea pe mine, cel ce rău mă primejduiesc și caut din tot sufletul grabnicul tău ajutor, căci întru tine mi-am pus toată nădejdea mea, de Dumnezeu fericită.

Mila ta nu este mărginită de timp, căci pururea miluiești, cu totul fără prihană și pe robii tăi, și împarți celor ce cer harul tău cel nesfârșit.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *