Rugăciune de lăsare în voia lui Dumnezeu

Această rugăciune, alcătuită de Sfântul Isaac Sirul – pe care Biserica îl prăznuiește la data de 28 ianuarie, ne ajută să ne așezăm sufletul într-o stare de pace, care vine din conștientizarea faptului că Dumnezeu este Cel care le rânduiește pe toate în viața noastră, spre folosul nostru.

Atunci când ne oprim, măcar și pentru o clipă din toate lucrurile lumești pe care le cugetăm și le facem, și ne luăm un răgaz pentru a ne coborî cu mintea în adâncul inimii și a-L căuta pe Dumnezeu, totul se luminează și capătă sens în viața noastră.

Rugăciune de Lăsare în Voia lui Dumnezeu

Proorocul David scria despre aceasta în Psalmul 45: „Opriți-vă și cunoașteți că eu sunt Dumnezeu”. Când mintea noastră se oprește din zgomotul gândurilor și al grijilor deșarte, inima noastră își găsește liniștea. Fără rugăciune și apropierea de Dumnezeu, sufletul nu-și poate afla odihna și rostul.

Într-o altă rugăciune, Sfântul Isaac Sirul îi fericește pe cei care își pun mereu nădejdea în Dumnezeu și petrec în credință, nelăsându-se înșelați de amăgirea lumii acesteia trecătoare:

“Fețele noastre Tu întoarce-le Doamne, de la lume la dorirea după Tine, ca să vedem ce este lumea, și să nu ne încredem într-o umbra, ca și cum ar fi adevăr. Fericit este cel ce numai la Tine și-a căutat sieși sprijin și suișuri a pus în inima sa.”

Rugăciune de lăsare în voia lui Dumnezeu a Sfântului Isaac Sirul

Îmi plec genunchii, Dumnezeule înaintea măreției Tale, și mă plec până la pământ înaintea Ta; căci fără să fi cerut de la Tine să fiu, m-ai adus la existență.

Înainte de a mă fi plămădit în sânul maicii mele, ai cunoscut viața mea învolburată și pornită spre alunecare, dar asta nu Te-a oprit să mă creezi și să-mi dai toate cele prin care ai cinstit firea noastră, deși știai dinainte răul pe care-l voi face.

Știi bine cererile mele înainte de a le ști eu însumi, precum și rugăciunile mele înainte de a fi rostite înainte Ta. Dă-mi, în acest ceas, Dumnezeule, toate cele de care știi foarte bine că firea mea ticăloasă duce lipsă în primejdiile de acum. Căci știi bine întristarea sufletului meu, și că tămăduirea lui stă în mâinile Tale. Amin.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.