TELEVIZORUL este cea mai mare OTRAVĂ din casele oamenilor – Părintele Ioanichie Bălan (merită citit)

Vorbind despre ispitele vremii, Părintele Ioanichie Bălan pomenea mai ales de televizor și de efectele lui negative nu doar asupra sănătății mentale, cât mai ales asupra sufletului.

Dacă vreți să supraviețuiți și să fiți integri la minte, fugiți cât puteți de televizor. La televizor se lucrează cu efecte întârziate. Azi vezi, și altădată „plesnește capul”.

Părintele Ioanichie Bălan

Atâtea urmări negative are și atâta îți deturnează memoria, mintea, gândul, imaginația, toate, încât și la o săptămână și o lună știi și îți imaginezi ce ai văzut acolo.

Nu mai cheltuiți ore întregi la această ticăloasă ispită pe care o aveți în casă: televizorul. Îmi spun femeile, oamenii și copilașii la spovedanie că privesc acolo, la icoana lui antihrist de la o oră până la șase ore.

Spune așa într-o profeție: în vremea de pe urmă, toți vor avea în casele lor icoana lui antihrist. Și dacă credem cuvântul bătrânilor noștri, al marilor noștri duhovnici și al tuturor cuvioșilor care au trăit și mai trăiesc în această vreme, ne dăm seama că aceasta este icoana lui antihrist.

Am întrebat mulți oameni cu viață sfântă, până și pe Părintele Paisie (Olaru). S-a gândit puțin părintele și a zis: Radioul și televizorul. Stai și asculți, stai și vezi. Nu un minut sau două, ci ceasuri, ceasuri, ceasuri… Și vedeți numai lucruri care sunt necurății. De mare desfrânare. Și acestea vă ucid copilașii, și veți răspunde.

Și fiecare dați jertfă o oră, două, trei și până la șase ore. Chiar femei de la țară zic: „Părinte, am stat la televizor până la ora două noaptea”. Și dacă nu stai tu, stă soția; dacă nu stau părinții, stau copiii. Două, patru, șase ore stau acolo. Asta înseamnă iadul sigur al caselor dumneavoastră.

Televizorul difuzează numai tragedii sau pornografii, inclusiv reclamele conțin mesaje vizuale și textuale indecente. Ce vedem la televizor? „Lucruri murdare, urâte, care nu se pot pomeni în biserică.

Inventarul de crime, inventarul de avioane căzute, inventarul de bombe explodate, inventarul de prostituate, inventarul de politicieni. Nu știu să dea frumusețea neamului, dau numai urâțenia neamului și o mai urâțesc și ei din condei și se înjură unii pe alții prin ziare.

Părintele Ioanichie devenise atât de tranșant cu cei care pierdeau vremea la televizor, încât nici nu-I mai primea la spovedanie și nu le dădea Sfânta Împărtășanie. Îi sancționa mai ales pe părinții care își lăsau copiii să se uite la tot felul de filme care distrug sufletul.

„Să știți că n-aveți voie nici să intrați în biserică, pentru că nu v-ați îngrijit de copiii dumneavoastră și nu veți primi Sfânta Împărtășanie, dacă mai țineți această icoană a lui antihrist în casă. În loc să le dați Biblia sau o carte de rugăciuni, îi lăsați la televizor, pe motiv că sunt tineri

Tot zgomotul televizorului și lucrurile negative difuzate ne fac să ne simțim tot timpul agitați, și nu putem dobândi pacea sufletească. Televizorul ne umple timpul cu lucruri nu doar netrebuincioase, ci chiar dăunătoare. Diavolul lucrează prin televizor și ne răpește ani din viață în care nu facem nimic. Timpul pe care ni l-a dat Dumnezeu este un timp al mântuirii, în care trebuie să lucrăm faptele mântuirii.

Noi, românii, nu am fost învățați cu multe informații. Vorbărie multă, informații multe, ceartă între ziariști și ziare, încât omul întotdeauna e tulburat. Păi cum să nu fie? Te uiți în ziar și stai și cu o ureche la televizor și cu una la radio și pe urmă zici că ești tulburat?

Dacă ai citi din Sfânta Scriptură un capitol, sau dacă ai citi vreo catismă din Sfânta Psaltire, dacă ai citi de la Sfinții Părinți un cuvânt sau un acatist sau o altă rugăciune, demonul nu ar intra în casă, copiii tăi ar fi izbăviți de demonizare, casa ta ar fi în pace, iar copiii liniștiți.

Părintele Ioanichie, care avea viață sfântă, vorbește și despre un subiect pe care mulți dintre cei nedocumentați îl consideră o nebunie:

Televizorul e cea mai mare otravă. Într-un viitor foarte apropiat, acest instrument se va transforma în dușmanul oamenilor. Va veni vremea în curând când nu doar vă va aduce vești în casă, ci va comunica undeva tot ce se întâmplă în casa dumneavoastră, inclusiv și cele care nu e voie să le vorbim aici. Prin televizor vei putea fi iradiat, dacă cineva vrea să te omoare, de la distanțe foarte mari.

Prin televizor tot ce se întâmplă în casele oamenilor, ce se vorbește, se va retransmite în altă parte. Luați aminte. Deci în locul lui puneți o icoană mare, și aruncați acest instrument care de multe ori vă înșală.

Televizorul în sine nu este nimic, dar se lucrează la o satanizare în masă a lumii, îndeosebi a tineretului, prin televizor. Dacă vreți să aveți copii normali, sănătoși, să reușească la facultate, să le meargă bine, scăpați de această pacoste.

De acolo să știți că se strică tineretul. Aceasta este tragedia noastră. Să știți, cât va fi televizorul în casele noastre, nu vom reuși mai mult.

Scoate televizorul din casă și ai scăpat de trei sferturi din ispite. Dacă aș fi eu mai puternic sau aș merge cu o echipă și aș distruge toate televizoarele din casele noastre, într-un ceas s-ar rezolva problema.

Unii spun că ascultă Liturghia la televizor. Mă frate, nu mai sta tolănit pe pat cu ochii la televizor la Sfânta Liturghie, că îți bați joc de sfințenia slujbei. Tehnica asta modernă pe o parte te ajută și pe trei te strică.

Du-te la biserică să te rogi cu îngerii și cu preoții și cu poporul, acolo unde sunt sfinții și preotul cu sfintele în mână. Când ești pe patul spitalului sau cine știe unde, la un loc de muncă, da, de acord. Se dau slujbele la aceste aparate pentru cei care nu pot să meargă la biserică, nu pentru cei ce nu vor să meargă sau stau acasă comod.

Să zicem că s-ar da numai lucruri creștinești, dar nu poți, mamă, să-ți duci viața numai la televizor.

Sursă: Mie-e Dor de Cer, Viața Părintelui Ioanichie Bălan”

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.