Să rostim mai des rugăciunea „Apărătoare Doamnă”

Este una din cele mai cunoscute rugăciuni închinate Maicii Domnului. Este atât de scurtă și de puternică împotriva tuturor răutăților, încât poate fi ușor memorată și rostită adesea la vreme de bucurie sau necaz.

„Apărătoare Doamnă, mulțumire pentru biruință, izbăvindu-ne din nevoi aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne pe noi dintru toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară!”

Maica Domnului

Maica Domnului

Această rugăciune face parte din Acatistul sau Imnul Buneivestiri, care a fost cântat pentru prima dată în Constantinopol, când cetatea se afla în pericol.

Nimeni din cei care au chemat-o în rugăciune nu a fost lipsit de ajutorul ei. Ea însăși se roagă Fiului ei și Dumnezeu să-i miluiască pe toți cei care o cinstesc și îi cer ajutorul, ca să nu plece nimeni de la fața ei nemângâiat.

Părintele Chiril Pavlov ne îndeamnă să alergăm totdeauna la Maica Domnului, „la minunata ocrotitoare a neamului creștinesc:

De ne va lovi vreo nenorocire sau necaz sufletesc, degrabă să alergăm la rugăciune către Stăpâna. De ne chinuiesc păcatele sau patimile, sau ne stăpânesc obiceiurile rele, să alergăm la Mijlocitoarea mântuirii noastre.

De ne va lovi amărăciunea, durerea sau boala, să ne amintim de Preabinecuvântata Fecioară, care a stat la Crucea Fiului său.”

Inima ei a fost străpunsă de sabie la răstignirea Domnului nostru Iisus, și această durere o simte pentru toți cei care Îl întristează pe Dumnezeu prin păcatele lor, dar și pentru cei aflați în grele suferințe și încercări.

„Ea înțelege necazurile noastre, ea vede nenorocirea noastră, ea revarsă mila și încălzește cu iubirea ei de Maică sufletul nostru bolnav, și ne izbăvește de primejdie și de relele împrejurări.”

Acoperământul ei se întinde peste întreaga lume. Ea le este sprijin tare și ajutătoare celor drepți, și apărătoare și nădejde celor păcătoși.

„Toți ne aflăm sub ocrotirea și acoperământul ei atotputernic, și suntem îmbrățișați de marea ei milostivire.”

Chiar dacă nu suntem desăvârșiți în credință, chiar dacă nădejdea noastră se clatină uneori și dragostea lipsește din inimile noastre, ea mijlocește pentru fiecare dintre noi.

„Ea pleacă milostivirea Fiului ei și a Dumnezeului nostru către noi, nevrednicii, cerându-I milă, apărare și ocrotire. Știind neputințele noastre, ea caută cu milostivire la cele mai mici nevoi și trebuințe ale noastre.”

Asemenea Fiului ei, Maica Domnului are o dragoste nemărginită față de noi, pentru că ea „este de o fire cu noi, spune Arhimandritul Chiril. Ea ne iubește cu iubire deplină, sfântă, și cunoscând din experiență multele nevoi, necazuri și umilințe, este deosebit de apropiată de cei nefericiți, cu inima zdrobită, orfani, bolnavi, neputincioși, prigoniți și obijduiți.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.