Diavolii nu se tem de nimeni mai mult ca de Maica Domnului

Una din cele mai mari șiretlicuri ale diavolilor este să ne facă să credem că ei nu există. De aceea mulți oameni spun că acestea sunt povești inventate.

Demonii există. Îi găsim în multe locuri din Sfânta Scriptură. Sfinții Părinți îi vedeau aievea și simțeau atacurile lor la nivelul gândurilor, simțurilor și trupului.

Maica Domnului

Maica Domnului

Sfântul Antonie cel Mare a văzut cursele diavolilor întinse peste tot pământul. Datorită ostenenilor sale pustnicești, Dumnezeu i-a dat să cunoască toate meșteșugirile lor, și i-a descoperit de asemenea că doar smerenia îl poate ajuta pe om să scape nevătămat.

Serafim Sobolev spunea că asupra noastră se zoresc neîncetat legiuni de diavoli, îmboldindu-ne spre diferite păcate și patimi: ne insuflă gânduri pătimașe, stârnesc în noi porniri rele, ne înclină voința spre fapte imorale și păgubitoare pentru noi și pentru aproapele.

Diavolii, vinovați pentru toate necazurile noastre, de nimeni nu se tem atât de mult ca de Preacurata Fecioară Maria, pricinuitoarea întrupării Mântuitorului, adevăratului Dumnezeu.

Chiar și pronunțarea numelui ei este ucigătoare pentru demoni și îi silește să fugă de la noi.”

Știind aceasta, Sfântul Serafim Sobolev spunea că ar trebui să alergăm mereu la Maica Domnului, la atotputernicul ei acoperământ, rugându-ne ei cu credință și nădejde.

Numele ei să rămână mereu pe buzele noastre: Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!”

Ne putem ruga maicii Domnului prin tot felul de rugăciuni scurte, izvorâte din propria inimă, potrivit durerilor și nevoilor ei, sau învățate din cărți.

Sfinții Părinți spun că diavolii sunt biruiți cel mai mult de smerenie, pentru că ei sunt mândri și trufași, și nu pot suferi smerenia și pocăința.

Nimeni pe pământ nu s-a smerit mai mult ca Mântuitorul și ca Maica Domnului. Mântuitorul a primit scuipările, pălmuielile și loviturile și prin răbdarea, dragostea și smerenia Sa a zdrobit împărăția și stăpânirea diavolului.

Răbdarea și smerenia sunt cele mai puternice arme împotriva diavolului. Nici privegherile de toate noaptea, nici postul aspru, nici alte nevoințe și fapte bune nu au atâta putere cât are smerenia împotriva duhurilor răutăților

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Al cui putere este mai mare in cer si pe pamint , nu al lui Dumnezeu ? Atunci cum putem spune ca , de nimeni nu se tem diavolii mai tare ? Atunci ce valoare mai are Dumnezeu ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.