Maica Domnului nu se află totdeauna în ceruri, ci se pogoară pe pământ să ne mângâie în necazuri

Rugăciunile către Maica Domnului aduc în suflet multă pace și o bucurie nepământească. Acest sentiment, că Maica Domnului vine acolo unde este cinstită și chemată în ajutor, este confirmat de toți cei care obișnuiesc să se roage ei.

Ne bucurăm cu mult mai mult de căldura prezenței Maicii Domnului mai ales la marile sărbători închinate ei, la nașterea, intrarea în biserică sau la adormirea ei.

Maica Domnului

Maica Domnului

Rugăciunile Bisericii ne-o aduc pe Maica Domnului foarte aproape de noi, și ne arată că deși se află în înălțimea slavei cerești, ea petrece mereu cu gândul la noi și mijlocește pentru mântuirea noastră.

Sfântul Serafim Sobolov din Rusia are o cuvântare foarte frumoasă despre Maica Domnului și spune că este cu atât mai uimitoare dragostea ei față de neamul omenesc cu cât „după adormirea ei, moștenind fericirea și slava neasemuită în ceruri, Preacurata Maică a Domnului nu se poate elibera de durere. Ea este îndurerată pentru noi, pentru păcatele noastre”.

Așa cum s-a descoperit pe sine în Biserica din Vlarherne din Constantinopol, rugându-se în văzduh cu lacrimi pentru norod și acoperindu-i cu acoperământul ei.

Ocrotirea și ajutorul ei izvorăsc din dragostea de mamă ce o are pentru noi. Părinții Bisericii spun că Maicii Domnului îi place să stea alături de toți cei necăjiți, îndurerați, primejduiți, săraci și bolnavi, să le mângâie inimile și să le ușureze greutatea.

„Maica Domnului nu se află întotdeauna acolo, în ceruri, ci părăsește fericirea înaltelor locașuri și se pogoară pe pământ, să ne mângâie în necazurile noastre.

Ea este aici, în mijlocul marilor suferințe. Ea este acolo unde curg lacrimi fierbinți din cauza durerilor. Ei i se aduc calde rugăciuni în grele suferințe și situații fără ieșire. Ea este acolo unde oamenii se află chiar pe marginea prăpastiei primejdioase.”

Dacă atât de bogat este izvorul milostivirii ei pentru noi, dacă atât de necuprinsă este iubirea ei de mamă pentru noi, păcătoșii, suferinzii și necăjiții, atunci să alergăm întotdeauna la ea, prin rugăciunile noastre.”

Cea mai simplă rugăciune pe care o putem rosti către Maica Domnului este „Apărătoare Doamnă”. Cei care știu să o cânte, pot fredona deseori această rugăciune. Așa cum spune aici, Maica Domnului este apărătoare mare a toată lumea. Ea are stăpânire nebiruită, și ea ne poate izbăvi din toate felurile de nevoi, numai să o chemăm în ajutor.

Alte rugăciuni scurte pe care le putem spune de mai multe ori pe zi, în gând, sau cu glas tare, sau în taina inimii sunt acestea:

Apărătoare Doamnă, pentru biruință mulțumire, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăvește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție: Bucură-te Mireasă, pururea fecioară!”

Ușa milostivirii deschide-o nouă, binecuvântată Născătoare de Dumnezeu Fecioară, ca să nu pierim noi cei care nădăjduim întru tine, ci să ne mântuim prin tine din nevoi, că tu ești mântuirea neamului creștinesc.”

Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-te, ceea ce ești plină de dar, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei, și binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre.

Cuvine-se cu adevărat să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită și prea nevinovată, și Maica Dumnezeului nostru, ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii, și mai mărită fără de asemănare decât serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe tine cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.”

Stăpână, Stăpână, primește rugăciunile nevrednicilor robilor tăi, și ne izbăvește pe noi dintru toată nevoia și necazul. O, preasfântă și de Dumnezeu Născătoare, ajută-ne nouă, și la toți binecredincioșii creștini, și ne miluiește pe noi. Toată nădejdea noastră noastră, spre tine o punem Maica lui Dumnezeu, păzește-ne pe noi sub sfânt acoperământul tău.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.