Spuneți rugăciunea cu GURA până când o veți spune cu INIMA – Părintele Efrem Filotheitul

Părintele Efrem Filotheitul de la Mănăstirea Sfântul Antonie din Arizona spunea că ei au primit ca moștenire de la Sfinții Părinți aceste mici rugăciuni cu putere multă: „Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne pe noi” și „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, mântuiește-ne”.

Cu aceste două rugăciuni, spunea Părintele, orice creștin se poate mântui.

Părintele Efrem Filotheitul

Părintele Efrem Filotheitul

Cel care are rugăciunea în inima sa, acela va afla pacea și raiul încă de pe pământ. Unul ca acesta nu va fi oprit la vămi și nu va fi necăjit de diavolii din văzduhuri, pentru că „numele lui Hristos are putere multă. Dumnezeu este văpaie este!

Numele lui Iisus Hristos, pe care-L chemăm în rugăciune, conține în el o putere restauratoare asupra sinelui. „De aceea nu trebuie să ne mâhnim pentru faptul că rugăciunea noastră este imperfectă și uscată, ci cu perseverență trebuie să așteptăm roada invocării repetate a Numelui dumnezeiesc.

Continuă să te rogi cu gura până când Dumnezeu te va lumina să te rogi și cu inima. Apoi o sărbătoare va avea loc în tine într-un mod minunat, și atunci nu te vei mai ruga cu gura, ci cu atenția care lucrează în inimă.”

Nu trebuie să ne temem de toate catastrofele care se întrezăresc. Trebuie să ne luptăm să dobândim rugăciunea și să Îl avem pururea pe Domnul înainte, după cuvântul psalmistului: „Văzut-am pe Domnul înaintea mea pururea, că de-a dreapta mea este, ca să nu mă clatin”. (Ps. 15, 8).

Dacă ne vom strădui să avem o viață și o conștiință curată, atunci vom avea îndrăzneală în rugăciune și vom rosti pururea cu toată inima: „Păzește-mă, Doamne, că spre Tine am nădăjduit!” (Ps. 15, 1).

Atunci când umplem inimile noastre, în fiecare zi a vieții, cu numele lui Hristos, credința noastră se întărește, și putem înfrunta orice.” Maica Domnului intervine pentru noi și mijlocește permanent, pentru ca noi să primim putere și speranță de la Dumnezeu.”

Numai numele lui Hristos și al Maicii Domnului m-au ajutat să le străbat pe acestea toate: durere, sărăcie, foamete, ispite și necazuri, spunea Părintele Efrem Filotheitul. „Cine nu cheamă zilnic numele lui Hristos și al Maicii Domnului nu se poate numi creștin.”

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.