Credeți că lui Dumnezeu îi trebuie bombe atomice ca să piardă lumea asta? Părintele Cleopa despre sfârșitul lumii

Încă de acum câteva secole în urmă, Sfinții Bisericii spuneau că trăim vremurile de pe urmă. Semnele sunt tot mai evidente. Cu toate acestea, nimeni nu știe când va fi sfârșitul, ci numai Dumnezeu.

Cu privire la aceasta, Mântuitorul ne spune priveghem și să ne rugăm, că nu știm ziua, nici ceasul când va veni.

Părintele Ilie Cleopa (1912-1998)

Părintele Ilie Cleopa (1912-1998)

Când va voi să piardă lumea aceasta, Dumnezeu nu va avea nevoie de bombe atomice sau bombe cu neutroni și de alte feluri, spunea Părintele Ilie Cleopa. El scutură oleacă pământul, și gata. Se duc orașe întregi în fundul pământului cu tot cu lume.

Cât de repede va veni sfârșitul lumii depinde de noi, spune Părintele Cleopa, căci noi grăbim acest sfârșit, prin faptele noastre rele.

Dacă lumea se îndreaptă și e cuminte, și cu frica lui Dumnezeu și face bine, Dumnezeu poate să o mai țină o mie de ani sau mai mult. La Dumnezeu, toate sunt cu putință.“

Chiar și numai câteva suflete într-un oraș sau într-o țară să fie curate și bune, Dumnezeu nu îi va pierde împreună cu ceilalți. Avem mărturie despre aceasta în Vechiul Testament.

Dumnezeu l-a strigat pe Avraam și i-a spus că nu-i mai poate răbda pe cei din Sodoma și Gomora, căci era acolo un belșug stricător de suflete: prea multă mâncare și băutură, încât s-au apucat să facă cele mai mari urgii, păcate împotriva firii, strigătoare la cer.

Cinci sute de mii de oameni trăiau în aceste orașe, printre care și Lot, nepotul lui Avraam, feciorul fratelui lui, Haran. Când a auzit Avraam că Dumnezeu vrea să piardă aceste cetăți, s-a temut pentru Lot și familia lui, care viețuiau creștinește, și L-a întrebat:

– Doamne, te duci acolo să pierzi pe cei buni cu cei răi?
– Nu, Avraame, a răspuns Dumnezeu.
– Doamne, dacă au să fie 50 de oameni buni în Sodoma și Gomora, pierde-vei pe toți?
– Nu, Avraame.
– Doamne, dacă au să fie 45?
– Nu, Avraame.
– Dacă or fi 40?
– Nu, Avraame.
– Dacă or fi 30?
– Nu, Avraame.
– Dacă or fi 20?
– Nu, Avraame.

Și tot întrebând așa, a ajuns până la 10 drepți. Dar se temea Avraam să-L mai întrebe pe Dumnezeu.

– Doamne, să nu se aprindă mânia Ta asupra mea. Dacă vor fi numai 10 oameni drepți în Sodoma și Gomora, le vei pierde?
– Avraame, Avraame, pentru 10 oameni nu le voi pierde, a zis Domnul.

Iată cât de mare este iubirea de oameni a lui Dumnezeu. “Împarte 500.000 la 10 și vei găsi că pe umărul unui drept erau scutiți 50.000 de păcătoși, pentru un om drept”. Atât de mult iubește Dumnezeu pe cei buni. Dar nici măcar atâția n-a găsit acolo, spunea Părintele Cleopa.

Și dacă or fi mai puțini? a întrebat Avraam.
Am să-l scot pe Lot, și tot pierd cetățile, a zis Dumnezeu. Căci numai Lot era acolo bineplăcut înaintea Lui.

Sfântul Apostol Petru spune despre Lot în epistolele sale:

„Pe dreptul Lot, chinuit de petrecerea în desfrânare a celor nelegiuiți, l-a izbăvit. Pentru că dreptul acesta, locuind între ei, prin ce vedea și auzea, zi de zi, chinuia sufletul său cel drept, din pricina faptelor lor nelegiuite.” (A doua Epistolă Sobornicească a Sfântul Apostol Petru, cap. 2, 7-8)

Și a trimis Dumnezeu doi îngeri nimicitori care să pedepsească cetățile Sodoma și Gomora. Înainte să răsară soarele, îngerii s-au dus la Lot și i-au spus să fugă în munți, căci Domnul va pierde acel loc, dar să nu se uite înapoi, nici să se oprească în câmp. Femeia lui Lot, în timp ce fugea, s-a gândit la averile pe care le-a lăsat și s-a uitat înapoi. “Îndată s-a făcut stâncă de cremene și stă acolo de la pierderea Sodomei.“

La fel se întâmplă și în zilele noastre, spune Părintele Cleopa. “Lumea s-a înrăit, s-a stricat, se omoară, se zavistuiesc pentru politică, vor să fie toți mari, toți tari. E urât lui Dumnezeu lucrul acesta. Alții nu se închină lui Dumnezeu, alții fac urgiile acestea, avorturi.”

În Olanda s-a votat cu lege de stat, libertatea homosexualilor (să trăiască bărbat cu bărbat). Urgia lui Dumnezeu, toate acestea strigă la cer și nu știm până când.

Sfântul Apostol Petru spune în a doua epistolă că Dumnezeu n-a cruțat nici pe îngerii care au păcătuit, ci i-a legat cu legăturile întunericului în iad, să fie păziți spre judecată. N-a cruțat nici lumea veche, ci a păstrat numai pe dreptul Noe când a adus potopul peste cei fără credință.

Nici noi nu vom fi izbăviți de mânia Lui, căci cetățile Sodomei și Gomorei le-a prefăcut în cenușă, dându-le ca o pildă nelegiuților din viitor, spune Sfântul Petru.

Surse articol:
1. http://www.ganduridinierusalim.com/stii-de-ce-nu-pierde-dumnezeu-lumea/
2. http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?cap=2&id=62

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.