Rugați-vă Maicii Domnului, și ea vă va dărui liniște, alinare și sprijin – Părintele Cleopa

Izbăvește din nevoi pe robii tăi, Născătoare de Dumnezeu, că toți după Dumnezeu la tine scăpăm, ca și către un zid nestricat și folositor”, așa spune la sfârșitul cântării a 3-a din Paraclisul Maicii Domnului.

După Dumnezeu, Maica Domnului este pentru creștini cel mai grabnic și sigur ajutor. Toți marii duhovnici și părinți ai Bisericii aveau o evlavie deosebită față de Maica Domnului și o chemau adesea în rugăciune, fiind profund mișcați și copleșiți de căldura, mângâierea și ajutorul ei grabnic.

maica-domnului

Părintele Ilie Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria ne sfătuiește în cartea „Îndrumări Duhovnicești Pentru Vremelnicie și Veșnicie” să ne rugăm Împărătesei, pentru că ea împlinește cererile tuturor celor care o cheamă cu credință și vom avea parte de ajutorul ei în veacul de acum, în vremea morții și în ziua Judecății:

„Să știți că nu există suflet sub cer care și-a pus nădejdea în Maica Domnului și să rămână rușinat până la urmă!”

Datorită rugăciunilor ei, vom primi în viața aceasta alinare, acoperire în necazuri și primejdii și sprijinire. Milostivirea ei ne va urma până în ceasul cel de pe urmă, iar la Judecată, spunea Părintele Cleopa, „Maica Preasfântă va sta în genunchi înaintea Preasfântului și Preadulcelui ei Fiu și Dumnezeului nostru Iisus Hristos, și va zice:

„Doamne, Dumnezeule și Fiul meu, acest suflet necăjit, chiar dacă a greșit, dar pururea mi-a cerut să mă rog ție. Iartă-l și fă cu dânsul milă!”

Arhimandritul Chiril Pavlov spunea de asemenea că inima Maicii Domnului nu poate refuza nici o rugăciune. Inima ei îi încape pe toți, și nu poate spune „nu” pentru nici o rugăminte. Ba cu atât mai multă dragoste aleargă cu grabă către copiii ei care suferă și se chinuiesc. Iar ajutorul ei este puternic.

„Ca o Maica a Dumnezeului Celui Preaînalt, are har și putere dumnezeiască să ne ajute.” Ea șade de-a dreapta Fiului ei în ceruri și mijlocește pentru noi.

Deși se află în mare slavă cerească, și toate puterile cerești i se supun, ea petrece pururea cu noi, oriunde am fi, și este „gata să ne dea ajutorul ei, să ne aline suferințele, să reverse mângâiere în sufletul nostru chinuit, frământat și pârjolit, și în brațele sale de maică să ne liniștească, să ne mângâie, să ne sprijine și să ne îmbărbăteze.”

Sursă: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2016/09/08/puterea-rugaciunii-maicii-domnului-purtarea-de-grija-nadejdea-milostivirea-purcelusii-maicii-domnului-audio-modelul-maicii-domnului-idealurile-femeii-azi-video/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.