Mare putere are RUGĂCIUNEA soției asupra soțului – o minune povestită de Părintele Cleopa

La Părintele Ilie Cleopa de la Mânăstirea Sihăstria veneau foarte multe femei care avea probleme în familie, din cauza soțului care bea, era violent sau infidel.

Părintele Cleopa le sfătuia să se poarte creștinește, adică să se roage pentru ei. Unei femei care s-a despărțit de primul soț, Părintele i-a spus că ar trebui să se întoarcă la el dacă nu s-a însurat din nou, mai ales dacă au copii împreună.

Părintele Cleopa - Puterea Rugăciunii

Părintele Cleopa – Puterea Rugăciunii

O femeie l-a întrebat ce să facă dacă bărbatul ei este rău și necredincios. Părintele Cleopa a îndemnat-o să se roage pentru el, să postească și să nu îl lase, după cuvântul Apostolului Pavel, care zice: „De unde știi tu, femeie, că nu-ți vei mântui bărbatul? Nu știi tu că se sfințește bărbatul necredincios prin femeia credincioasă, și invers?

Apoi a povestit o întâmplare minunată, care arată cât de mare este puterea rugăciunii. O femeie avea mari necazuri cu soțul, ei care venea acasă beat și-i amenința pe ea și pe cei copilași.  De multe ori, săraca femeie sărea gardul și dormea cu copii prin vecini.

Nemaiputând să îndure, s-a dus la Părintele Cleopa:

– Părinte, nu mai pot. Înjură, blestemă, se duce pe la muieri, ne amenință că ne omoară. Ce să mă fac, că am patru copii mici cu dânsul?
Dar ai să faci ce ți-oi spune eu?
Fac, până ce-oi muri!, a zis femeia.

Atunci Părintele i-a zis să se ducă acasă și să postească 40 de vineri. Femeia a zis că ea ține și lunea și miercurea.

– Și să citești Acatistul Acoperământul Maicii Domnului și al Sfântului Nicolae. Să vezi ce-ar să facă! Citește unul dimineața și unul seara, și pomenește-l și pe el. Și dacă nu se întoarce de bună voie, Dumnezeu îi pune frâu.

Părintele zicea că dacă cineva nu se întoarce de bunăvoie, Dumnezeu îi trimite necazuri mari ca să-l salveze. „Pune mâna pe bici: Nu vrei de bună voie să vii la Mine? Eu am alte metode să-ți pun frâu. Îi dă necazuri mari, și ala îl întoarce la pocăință.”

Așa s-a întâmplat și cu bărbatul femeii. El era maistru de parchet. Din cauza beției, n-a plătit acolo la niște oameni la lucru, și prinzându-l doi, l-au bătut de i-au sfărâmat oasele, lăsându-l ca și mort. Când l-a văzut abia viu, femeia nu s-a bucurat, gândindu-se că l-a pedepsit Dumnezeu pentru păcatele lui.

Mai departe, spune Părintele că femeia s-a apucat să-l îngrijească. A adus doctori, i-a făcut băi, l-a pansat, a făcut tot ce i-a fost în putință. Făcându-se sănătos, omul a devenit atât de credincios încât nu mai punea nici limba pe rachiu, nici pe vin, nici nu mai înjura,

Deși rămase șchiop de un picior, așa se chinuia și mergea la Biserică, și nu lipsea niciodată, luându-i și pe copii, și pe femeie cu el.

Așa a sfătuit-o Părintele și pe femeia aceasta care venise la el pentru sfat:

„Așa trebuie să faci! Nu, când dai de un necaz, să fugi. Roagă-te pentru el! auzi ce spune Sfântul Nicodim Aghioritul: „În măsura în care tu te rogi pentru cel ce-ți face ție rău, în măsura aceea îi dai sabia în mâna lui dumnezeu de se răzbună pe el.” Și apoi știe Dumnezeu a-i pune zăbală și frâu.

Sursă: „Ne Vorbește Părintele Cleopa”, Volumul 6

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

4 comentarii

  1. Chiar si daca nevasta e curva ordinara si a făcut copii cu alții?

  2. Da …ei stiu ca sunt destepti si cunosc planul lui d-zeu…a dracu treaba

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.