Rugăciune pentru vindecarea celor stăpâniți de patima beției

Dragostea ne îndeamnă să ne rugăm pentru toți cei aflați în suferințe și în grele pătimiri și neputințe. Nejudecând pe nimeni, se cuvine să ne arătăm buni creștini, și să îi ajutăm cum putem.

Dependența de alcool, tutun sau droguri este o patimă foarte grea, iar lupta pentru eliberare este copleșitoare. De aceea, cei care sunt stăpâniți de dorința puternică de a bea tot timpul sunt aproape complet neajutorați. Ei au nevoie de sprijinul celor din jur pentru a se tămădui de această cumplită boală.

rugaciune pentru vindecarea de patima betiei

rugaciune pentru vindecarea de patima betiei

Rugăciunea este cel mai bun mijloc de ajutorare a persoanelor dependente de alcool. Dacă ei nu se pot ruga, sau nu vor să renunțe la această patimă, cei din jurul lor pot face rugăciuni pentru ca Dumnezeu să le lumineze mintea, să înțeleagă boala de care suferă și să le dea puterea să biruiască pornirile nefirești.

Aceasta este poate cea mai frumoasă rugăciune pe care o putem face pentru cei cuprinși de patima băuturii, către Sfântul Moise Arapul. Acesta este prăznuit de Biserica Ortodoxă la data de 28 august, a fost mai înainte tâlhar, dar prin pocăință, a primit de la Dumnezeu nu doar iertarea păcatelor, ci și darul facerii de minuni.

Rugăciune pentru vindecarea de patima beției

Sfântul Moise Arapul

Sfântul Moise Arapul

Mare este puterea pocăinței! Nemăsurată este puterea lui Dumnezeu! Tu, cuvioase Moise, dintâi ai fost tâlhar, însă apoi te-ai îngrozit de păcatele tale, ai dobândit frângere de inimă pentru ele, și întru pocăință ai intrat în cinul monahicesc, și astfel, întru mare plângere pentru fărădelegile tale de mai înainte, și întru ostenicioasele nevoințe ale postirii și rugăciunii, ai petrecut zilele tale până la sfârșit, și te-ai învrednicit prin harul lui Hristos, de iertare și de darul facerii de minuni.

O, cuvioase, care de la păcate grele ai ajuns la fapte bune preaminunate! Ajută și robilor lui Dumnezeu (numele) care sunt atrași la pierzare, prin vătămarea sufletului nemuritor și a trupului, care este biserică a Duhului Sfânt, de întrebuințarea fără măsură a băuturii, dar care se roagă ție.

Pleacă spre dânșii privirea ta cea milostivă, și nu îi trece cu vederea, ci ia aminte la dânșii, care la tine aleargă. Roagă, Sfinte Moise, pe Stăpânul Hristos, ca El, Cel milostiv, să nu îi lepede pe dânșii, neputincioșii și nefericiții, pe care a pus stăpânire patima băuturii, și să nu se bucure diavolul de pierzarea lor, fiindcă toți, ca zidiri ale lui Dumnezeu, am fost răscumpărați prin Preacuratul Sânge al Fiului Lui.

Auzi, deci, Cuvioase Moise, rugăciunea lor și a noastră. Gonește de la dânșii pe diavolul, dăruiește-le putere să-și biruie patima, adu-i pe calea binelui, slobozește-i din robia beției, izbăvește-i de pierzarea băutului fără măsură, ca înnoindu-se întru trezvire duhovnicească și întru minte luminată, să îndrăgească toată înfrânarea și buna credință, și veșnic să proslăvească pe Dumnezeu Cel atot-bun, Care pururea mântuiește zidirea Sa. Căruia se cuvine slava, cinstea și închinăciunea, în vecii vecilor. Amin.”

Sursă articol: http://www.doxologia.ro/rugaciune/rugaciune-catre-cuviosul-moise-arapul-pentru-vindecarea-de-patima-bauturii

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.