Icoane Făcătoare de Minuni în România ale Maicii Domnului

Maica Domnului deţine cu siguranţă cele mai frumoase icoane, dar şi cele mai fascinante. Unele n-au fost pictate de mână omenească, iar altele s-au refăcut singure. Din icoanele Maicii Domnului curge uneori mir, alteori picături de sânge sau de lacrimi. Deşi multe din ele sunt şterse sau uzate de timp şi prăduite de războaie, aceste icoane sunt încărcate cu putere divină.

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu trei ochi şi două guri

La Mănăstirea Giurgeni se află o icoană făcătoare de minuni neobişnuită, unică în ţară şi în lume. Este o icoană care o înfăţişează pe Maica Domnului cu trei ochi şi două guri. Al treilea ochi se vede sub cel din stânga, iar gura cea de-a doua este uşor întredeschisă peste prima. Icoana nu a fost pictată aşa de la început, ci aceste elemente de pe chipul Maicii Domnului au apărut pe parcurs, printr-o minune dumnezeiască.

Icoane Făcătoare de Minuni în România ale Maicii Domnului

Icoana Maicii Domnului – Giurgeni

Această icoană este făcătoare de minuni, potrivit credinţei creştine locale. Prima minune petrecută la icoana Maicii Domnului a fost cu un copil mut, care după ce a sărutat chipul Maicii Domnului, a rostit primele cuvinte.

Icoana-Giurgeni

Icoana este principalul obiectiv pentru care pelerini din toată ţara călătoresc până aici pentru a vedea faimoasa Icoană a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni, şi pentru a se închina chipului neobişnuit al Precuratei. Părintele slujitor în biserica unde se află icoana spune că cel de-al treilea ochi este ochiul îndurării, prin care Fecioara Maria veghează cu milă asupra noastră, iar cele două guri arată tăcerea, respectiv vorbirea cu dreapta socotinţă.

Icoana cu chipul adevărat al Maicii Domnului ascunsă de Sf. Apostol Andrei

Localnicii din satul Nămăieşti, judeţul Argeş, acolo unde se află renumita icoană a Maicii Domnului spun că Sfântul Apostol Andrei a ascuns această comoară în stânca unui deal. Mai târziu, Maica Domnului ar fi apărut în vis unor ciobani, dezvăluindu-le locul în care se află tăinuită icoana.

Icoane Făcătoare de Minuni în România ale Maicii Domnului

Icoana Maicii Domnului de la Nămăieşti

Numeroşi pictori au încercat să restaureze icoana pentru că imaginea ei era ştearsă, însă ceea ce corectau ziua, noaptea dispărea ca prin minune, iar dimineaţa chipul Maicii Domnului era acelaşi de dinainte de restaurare. De aceea se spune că această icoană ar fi avut chipul real al Maicii Domnului, care nu are nevoie de nici o schimbare.

Icoane Făcătoare de Minuni în România ale Maicii Domnului

Acestei icoane minunate i se închină mulţi bolnavi, deoarece se spune despre ea că are puteri dumnezeieşti. Mulţi neputincioşi s-au tămăduit rugându-se aici, precum şi cei păgubiţi au fost răscumpăraţi de bunurile furate.

Icoana Maicii Domnului care lăcrimează

La Mănăstirea Nicula din Gherla se află o altă icoană făcătoare de minuni din România, care izvorăşte lacrimi. Preacurata a plâns din icoană în anul 1649, aproape o lună întreagă, timp în care s-au făcut multe minuni cu cei bolnavi. Preacurata a lăcrimat mai mult din ochiul drept. Numeroase investigaţii “moderne” s-au făcut aici care au confirmat realitatea lacrimilor. Preoţii de azi spun că Maica Domnului a plâns la timp, adică atunci când a fost mai mare nevoie pentru ţară.

Icoane Făcătoare de Minuni în România ale Maicii Domnului

Icoana Maicii Domnului de la Nicula

Icoana Maicii Domnului cu chip trist de la Mănăstirea Ghighiu

Locul pe care se află astăzi Mănăstirea Ghighiu a fost ales de însăşi Maica Domnului, acum 400 de ani. Aşa spun localnicii. Iar în locul în care s-a arătat Maica Domnului a izvorât din pământ un izvor vindecător, care astăzi uneori curge cu foarte mare putere. La fel şi icoana Maicii Domnului – numită Siriaca, uneori se arată luminoasă, alteori se întunecă, semn că „cineva” e prezent acolo şi reacţionează la ceea ce vede.

Ghighiu-Siriaca-3

Icoana Maicii Domnului – Ghighiu

De aceea această icoană are chipul trist, şi se spune despre Maica Domnului că suferă şi plânge pentru noi. S-a mai întâmplat şi ca această icoană să nu poată fi ridicată şi mutată. Mulţi bolnavi de cancer sau posedaţi de duhuri rele şi de tristeţe s-au tămăduit aici.

Icoana Maicii Domnului aducătoare de ploi

La Mănăstirea Adam din Galaţi se află o icoană a Maicii Domnului despre care se spune că alungă seceta. Această icoană a fost descoperită în anul 1600, cu urme de foc, semne ale unui incendiu care a avut loc aici. Biserica a ars atunci în totalitate, numai icoana a rămas nevătămată. De atunci, la vreme de secetă, se fac procesiuni cu sfânta icoană pentru a izvorî din nori poli mănoase.

Icoana de la Adam

Icoana Maicii Domnului – Mănăstirea Adam

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. MULTE ICOANE ALE MAICII DOMNULUI CARE FAC MINUNI ,MAICA DOMNULUI ROAGA-TE PENTRU NOI

  2. multumi foarte mult- sunteti pretiosi.Maica Domnului, sigur va ajuta!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.