Oamenii se pierd astăzi în grija cea multă – Părintele Paisie Aghioritul

Părintele Paisie Aghioritul spune că oamenii de azi sunt foarte zăpăciți și stresați din cauză că nu mai au un trai simplu, ci se gândesc la multe, își fac numeroase planuri și se pierd în grija cea multă.

“Niciodată nu fac mai multe lucruri odată. Dacă încep altul fără să îl fi terminat pe primul, nu am liniște.”

Paisie Aghioritul

Paisie Aghioritul

O altă problemă a omului modern este lipsa răbdării. Nu avem răbdare pentru că ne apucăm de multe. Ne împrăștiem în multe părți și obosim, devenim nervoși.

“Cât se poate, să facă omul numai un lucru-două, să le termine cum se cuvine, având mintea curată și odihnită, și după aceea să înceapă altceva. Căci dacă mintea se împrăștie, ce lucruri duhovnicești va face omul după aceea? Cum își va aduce aminte de Hristos?”

Părintele Paisie spunea că atunci când lucrăm cu liniște și fără grabă, luând bine aminte la ceea ce avem de făcut, ne păstrăm mai ușor pacea, și astfel ne sfințim întreaga zi.

“Din păcate, n-am înțeles că atunci când lucrăm ceva prea repede dobândim o nervozitate, iar lucrarea care se face cu nervozitate nu e sfințită.

Lucrul de mână care se face cu liniște și rugăciune se sfințește, și sfințește și pe cei care îl folosesc.”

Cel mai important este să încercăm tot timpul să ne păstrăm pacea sufletului, de care depinde în mare măsură sănătatea noastră.

“Scopul nostru nu trebuie să fie a face multe într-o continuă neliniște.”

Atunci când facem totul în grabă ne tulburăm pe noi înșine și transmitem și celor din jurul nostru această stare negativă.

Părintele Paisie subliniază importanța rugăciunii în timpul lucrului și mintea la Dumnezeu. Astfel se sfințește lucrul, omul petrece într-o atmosferă duhovnicească, și primește multe binecuvântări de la Dumnezeu.

Citeşte mai multe despre:

Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.