Nădejdea și încrederea în Dumnezeu sunt cea mai bună asigurare – Părintele Paisie Aghioritul

Tulburarea sufletească este unul din „simptomele” caracteristice ale necredinței. Omul care se mișcă doar rațional își face planuri de unul singur, adică fără să-L „consulte” pe Dumnezeu, acela nu va găsi tihna și pacea sufletului.

Iată ce-i răspunde Sfântul Paisie Aghioritul unei maici:

– Tu pui planurile proprii înaintea planurilor lui Dumnezeu, și de aceea te zbuciumi. Toate problemele se rezolvă prin încrederea în Dumnezeu și prin smerenie.

Sfântul Paisie Aghioritul

Sfântul Paisie Aghioritul

Cei care vor să le facă pe toate după mintea lor, și caută doar soluții lumești, se vor lovi de multe nereușite și neîmpliniri. Trebuie să ne oprim o clipă din alergătura noastră continuă și să ne așezăm înaintea lui Dumnezeu, dezvăluindu-i gândurile, intențiile și temerile noastre.

Dumnezeu cunoaște toate ale noastre, și pe cele de demult, și pe cele viitoare. El este singurul care poate împlini dorințele noastre bune. De aceea rugăciunea noastră trebuie să fie aceasta: Doamne, eu îmi doresc acest lucru, vreau să fac aceasta sau cutare lucru. Fie mie după cum voiești Tu, după cum crezi Tu că este mai bine pentru mine.

Așa vom avea siguranța că ceea ce se va întâmpla în viața noastră va fi după voia lui Dumnezeu și folositor nouă.

„Tu să faci ceea ce poți, iar apoi să te încredințezi proniei dumnezeiești, voii dumnezeiești. Nădejdea în Dumnezeu este cea mai bună asigurare pentru om. Oare este puțin lucru să-L ai pe Dumnezeu aliat?

Nădejdea și încrederea în Dumnezeu dau multe puteri. Trebuie să ne lăsăm pe noi înșine în mâinile lui Dumnezeu cu încredere desăvârșită, și să vedem fiecare încercare ca pe un dar trimis de dragostea lui Dumnezeu.

Omul care are multă încredere în Dumnezeu se bucură de toate. Fie că este bolnav, fie că îl nedreptățesc oamenii, fie că pătimește altceva. El crede că Dumnezeu le-a îngăduit pe toate, nădăjduiește în Dumnezeu și întotdeauna se află în siguranță, la limanul nădejdii în Dumnezeu.”

(Fragmente din Cuviosul Paisie Aghioritul – Cuvinte Duhovnicești, Patimi și Virtuți, Vol. V)

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.