PSALMUL 90 – o rugăciune puternică pentru cei ispitiți, cuprinși de frică sau necazuri

Semnificații

Psalmul 90 este o rugăciune a lui David, care are o putere foarte mare împotriva duhurilor celor rele. În stilul său poetic, Regele David ne arată cât de mare este apărarea lui Dumnezeu față de cei care nădăjduiesc în ajutorul Lui.

Înțelegem din aceste versuri credința profundă pe care omul trebuie să o aibă în Dumnezeu, indiferent de necazurile prin care îi este dat să treacă. Relele din viața noastră sunt fie o consecință a păcatelor, fie o cercare a credinței și a răbdării noastre.

Psalmul 90

Psalmul 90

Într-un alt psalm (124:1) spune că cei ce se încred în Domnul sunt ca muntele Sionului, adică tari și de neclintit. Nu se vor clătina în veac cel ce locuiește întru acoperământul Dumnezeului cerului, adică în Biserica cea vie a Mântuitorului Hristos. Dumnezeu îi ocrotește pe cei care scapă la limanul cel mântuitor al Bisericii.

Psalmul 90

Cel ce locuiește în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălășlui. Va zice Domnului: Dumnezeul meu ești, și scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul.

Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor și de cuvântul tulburător. Cu spatele te va umbri și sub aripile Lui vei nădăjdui. Ca o armă te va înconjura adevărul Lui.

Nu te vei teme de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiază. Cădea-vor dinspre latura ta o mie, și zeci de mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia.

Însă cu ochii tăi vei privi și răsplătirea păcătoșilor vei vedea. Pentru că pe Domnul, nădejdea mea, L-ai pus scăpare ție. Nu vor veni către rele, și bătaie nu se va apropia de locașul tău.

Că îngerilor săi va porunci pentru tine, ca să te păzească în toate căile tale. Pe mâini te vor înălța, ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău. Peste aspidă și vasilisc vei păși, și vei călca peste leu și peste balaur.

Că spre Mine a nădăjduit, și-l voi izbăvi pe el, zice Domnul; îl voi acoperi pe el, că a cunoscut numele Meu. Cu dânsul sunt în necaz și-l voi scoate pe el și-l voi slăvi. Cu lungime de zile îl voi umple pe el, și-i voi arăta lui mântuirea Mea.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

10 comentarii

  1. Psaltirea Proorocului si Imparatului DAVID- Psalmul 90-Cand bantuie ciuma sau alte boli, la noi sau in alta parte .

  2. Amin ! Ai grije Doamne de noi !

  3. E cel mai tare dintre toti psalmii , te umple de speranta si de increddere.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.