Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea bolilor de ochi

Această frumoasă rugăciune este închinată Icoanei Maicii Domnului din Svensk. În rândurile de mai jos se face referire la darurile vindecătoare pe care Preasfânta și Preacurata Maică a Domnului Iisus Hristos le-a primit de la Dumnezeu spre ajutorarea noastră trupească și sufletească.

Maica Domnului este numită în rugăciunile Bisericii „plină de har”, ca ceea ce L-a purtat în pântece pe Însuși Făcătorul cerului și al pământului, pe Fiul lui Dumnezeu, născut mai înainte de veci din Tatăl. Ea este izvor de sfințenie, tămăduitoare atotputernică, dătătoare a tuturor darurilor, povățuitoare celor greșiți și rătăciți, luminarea celor orbiți și întunecați la minte.

Maica Domnului

Maica Domnului

Darul luminării pe care îl primim prin mijlocirea Maici Domnului luminează ochii inimii spre a-L cunoaște și a-L iubi pe Dumnezeu. Această rugăciune face mai mult referire la lumina cea nevăzută care ne învață, ne curăță și ne îndreptează căile vieții. Vedem lesne că păcatele noastre sunt cele care ne întunecă vederea bună a minții și ne îndepărtează de Dumnezeu și de harul Lui.

Rugăciune către Maica Domnului – vindecarea bolilor de ochi

Lumină neapusă, care ne luminezi pe noi, luminează sufletul meu cel întunecat cu fărădelegile. Ceea ce pe Doctorul tuturor L-ai născut, tămăduiește rănile cele nevindecate ale sufletului meu!

Pe mine, cel tulburat de furtuna vieții, pe calea pocăinței mă povățuiește. Primește, atotmilostivă Doamnă, această rugăciune a mea, și o du la Iubitorul de oameni Dumnezeu. O, preaminunată Cămară a Stăpânului, fă-mă locaș al dumnezeiescului Duh.

O, prealuminată tindă cerească, trimite spre mine, păcătosul, dumnezeiescul har. Ridic mâinile mele nevrednice, și îndrept întinata mea inimă și gură spre lauda ta, preanevinovată, ca să mă izbăvești de ticăloșiile cele vătămătoare de suflet.

Toate gândurile necurate din inima mea le scoate, limba mea, cele de folos a grăi o povățuiește, ochilor mei lacrimi le dăruiește, spre curățirea întinăciunii păcatului, picioarele mele spre lucrarea dumnezeieștilor porunci fără împiedicare le călăuzește.

Mâinile mele la răsplătirea cea bineplăcută le întinde, și urechile mi le deschide spre auzirea sârguincioasă a poruncilor dumnezeieștii Evanghelii, ca fiind întărit de tine, atotputernică Împărăteasă, pe acestea să le pot împlini. Amin!”

Sursă: Evghenie Goncearov, „Păzește-ți casa de rău”, Ed. Egumenița, 2011, p. 335)

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.