Rugăciune zilnică folositoare, către Maica Domnului

Această rugăciune este așezată în unele cărți la sfârșitul Paraclisului Maicii Domnului. Este o rugăciune foarte folositoare pentru a fi citită sau rostită zilnic. Întrucât nu este foarte lungă, poate fi învățată și spusă cât mai des.

Prin aceste cuvinte adresate Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, îi cerem să ne ajute să ne curățim sufletele și trupurile de toate păcatele și patimile. Îi cerem să ne lumineze ochii inimii și gândurile, să ne îndrepteze simțirile și să ne învețe a umbla pe calea cea bună, care duce către Împărăția lui Dumnezeu.

Maica Domnului cu Pruncul Iisus

Maica Domnului cu Pruncul Iisus

Maica Domnului este cea mai mare mijlocitoare în cer. Rugăciunea ei are mare putere și trecere înaintea Domnului, ca ceea ce L-a purtat în pântece și L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu. De aceea trebuie să ne facem timp în fiecare zi să ne rugăm cât de puțin Maicii Domnului, fie citind Paraclisul ei sau Acatistul Buneivestiri, fie rugând-o cu cuvintele noastre să ne ocrotească, să ne povățuiască și să ne ajute să ne mântuim sufletul.

Rugăciune către Maica Domnului

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ești singură Preacurată și cu sufletul și cu trupul, ceea ce singură ești mai presus de toată curăția și întreaga înțelepciune și feciorie;

Ceea ce singură toată te-ai făcut lăcaș a tot darului Preasfântului Duh, și pe însăși puterile cele fără de materie, fără de asemănare le covârșești cu curățenia și sfințenia sufletului și a trupului.

Caută spre mine, pângăritul, necuratul și întinatul, și cu sufletul și cu trupul, cu întinăciunea împătimirii vieții mele celei dezmierdate.

Curățește-mi mintea mea cea pătimașă, spală-mi și îndreptează-mi gândurile mele cele rătăcite și orbite. Îndreptează-mi și povățuiește-mi simțirile mele.

Slobozește-mă de obiceiul cel prea rău și urât, care de-a pururea, ziua și noaptea mă tiranizează pe mine, al necuratelor mai înainte prinderi în minte și al patimilor.

Oprește-mă de la tot păcatul cel cu lucrare, și îmi dăruiește trezire și socoteală deslușitoare întunecatei și ticăloasei mele minți, spre îndreptarea greșelilor și a căderilor mele.

Ca de întunericul păcatului izbăvindu-mă, să mă învrednicesc a te slăvi și a te lăuda cu îndrăzneală, pe Tine, cea singură adevărată Maică a adevăratei lumini, a lui Hristos Dumnezeul nostru.

Că tu singură, împreună cu Dânsul și printr-Însul ești binecuvântată și prea proslăvită de toată zidirea cea văzută și cea nevăzută, acum și pururea, și în vecii vecilor, amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.