Rugăciune pentru unire și iubire între oameni

Cea mai mare poruncă din Legea Veche și Nouă este iubirea. Mântuitorul ne-a poruncit să ne iubim unii pe alții, precum El ne-a iubit pe noi, adică deplin, cu jertfire de sine și până la moarte. Pentru a trăi în unire și iubire, trebuie să facem multă rugăciune.

Rugăciune Pentru Unire

Rugăciune Pentru Unire

Dragostea este singurul element care ne unește ca oameni, și singura trăsătură care ne definește ca zidire a lui Dumnezeu. După căderea lui Adam, toată omenirea care s-a născut din el a avut de suferit de pe urma îndepărtării de Dumnezeu. În lume a pătruns răutatea și ura, răzvrătirea, mândria și toate relele pe care neascultarea poruncilor lui Dumnezeu le aduce în sufletul omului și între oameni.

Totuși, trebuie să ne gândim și la faptul că după Adam, toți suntem frați între noi, și de aceea ura și dezbinarea nu ar trebui să-și afle locul între noi.

Mai mult ca oricând, avem nevoie de unitate, de pace și de înțelegere, de iertare și de iubire nefățarnică și plină de jertfelnicie, după modelul lui Hristos.

Definiția iubirii o găsim formulată în cel mai complet și autentic mod la Sfântul Apostol Pavel. Vedem limpede că dragostea nu are nimic de-a face cu interesul personal și cu egoismul:

„Dragostea îndelung rabdă. Dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește.

Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul.

Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragoste nu cade niciodată.” (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 13, 4-8)

Pentru ca inimile noastre să se aprindă de dragostea aceasta adevărată, care vine de sus, trebuie să o cerem de la Dumnezeu. Iubirea este un dar de sus, și ea se dă celui care se străduiește să împlinească poruncile și să trăiască în armonie cu toți cei din jurul lui, să ierte pe vrăjmași și să caute pacea.

Rugăciune pentru unire a arhimandritului Sofronie

Sofronie Saharov

Sofronie Saharov

Doamne Iisuse Hristoase, Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridici păcatul lumii, Cel ce înălțându-Te pe muntele Golgotei, ne-ai răscumpărat din blestemul legii și ai zidit din nou chipul Tău cel căzut;

Cel ce pe cruce mâinile Ți-ai întins spre a aduce laolaltă pe toți copiii lui Dumnezeu cei risipiți, și trimițând pe Preasfântul Duh, la unire pe toți i-ai chemat;

Tu, dar, raza Tatălui fiind, înainte de a păși spre această mare lucrare de sfințenie a răscumpărării lumii Te-ai rugat către Tatăl Tău ca toți una să fim, precum și Tu una ești împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt;

Însuți dăruiește nouă har și înțelepciune ca să împlinim în toate zilele această poruncă, și ne întărește în nevoința acelei iubiri pe care o ai poruncit nouă zicând: “Să vă iubiți unul pe altul, precum și Eu v-am iubit pe voi”.

Prin Duhul Tău cel Sfânt, dăruiește nouă puterea de a ne smeri unul către altul, luând aminte la aceea că cel ce iubește mai mult se și smerește.

Învață-ne să ne rugăm unii pentru alții, să ne purtăm poverile unii altora cu răbdare, și ne unește în legătura neclintită a dragostei, într-o singură turmă de oi ascultătoare, în numele Tău cel Sfânt, dând nouă și a vedea în fiecare dintre frații și surorile noastre chipul slavei Tale celei negrăite, și a nu uita că fratele nostru este viața noastră. Amin.”

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.